Rijbewijzen ingetrokken en voertuig 28% overladen bij controleactie Westkust

Politiezone Westkust hield zowel vrijdag als zaterdag een controleactie in het verkeer waarbij telkens gecontroleerd werd op alcohol. Vrijdag ging het om een gezamenlijke actie met de RVA en Arbeidsinspectie. Een voertuig bleek er 28% overladen te zijn waarna de lading overgeladen moest worden.

De controles vrijdag gingen door in de Ten Bogaerdelaan in Koksijde en de Kinderlaan in Nieuwpoort. “In de Ten Bogaerdelaan stelden we een proces-verbaal op wegens het gebruik van alcohol achter het stuur”, zegt Hélène Ingels van Westkust. “We stelden onmiddellijke inningen op van 1.500 euro voor het ontbreken van een geldige vervoersvergunning en van 55 euro voor het niet bij zich hebben van de bestaande vervoersvergunning. Daarnaast werd één proces-verbaal van waarschuwing opgesteld wegens tekortkoming inzake technische eisen. Eén voertuig was maar liefst 28 % boven de maximaal toegelaten capaciteit geladen. Het keuringsbewijs werd ingehouden en de lading werd overgeladen naar een voertuig dat wel de nodige capaciteit had.

In de Kinderlaan te Nieuwpoort namen we een voertuig in beslag omdat het niet verzekerd was. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken omdat hij drugs had gebruikt. Verder stelden we een proces-verbaal op wegens sturen met een rijbewijs dat niet geldig was voor de vereiste categorie en een proces-verbaal wegens het toevertrouwen van een voertuig aan iemand die niet over het vereiste rijbewijs beschikt. We stelden tot slot twee onmiddellijke inningen op van respectievelijk 1.000 euro en 350 euro wegens een ontoereikende ladingzekering.

De RVA en de Arbeidsinspectie stelden één proces-verbaal op wegens illegale tewerkstelling en twee processen-verbaal wegens zwartwerk. Er werden ook drie administratieve sancties opgelegd omdat de uren van de deeltijdse werknemers niet duidelijk waren opgegeven en drie administratieve sancties wegens inbreuken inzake economische werkloosheid.”

Rijbewijzen ingehouden

Zaterdag controleerde de politie dan weer op alcohol in het verkeer. Van de 255 gecontroleerde bestuurders in de Pelikaanstraat in Koksijde, op de Kaai in Nieuwpoort en in de Stationsstraat in Adinkerke hadden er 9 teveel gedronken. Vier van hen verloren het rijbewijs voor 15 dagen, en de andere voor enkele uren. Er werd ook een GAs-pv opgesteld wegens het urineren op de openbare weg. (JH)

The post Rijbewijzen ingetrokken en voertuig 28% overladen bij controleactie Westkust is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel

Het eerste padelwisselbekertornooi in Elverdinge kreeg de toepasselijke naam Padel-Ver-Volg Cup mee, een samentrekking van de namen van de organiserende club en de sponsor.
The post Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »