Politie Westkust neemt voertuig in dienst speciaal voor drones: “Zorg voor meer veiligheid”

Politiezone Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort) neemt een nieuw voertuig in dienst dat speciaal ontworpen is voor de werking met drones. Het voertuig is uitgerust met de nieuwste technologieën en kan omgebouwd worden tot mobiel commandocentrum. “Zo zorgen we voor meer veiligheid”, zegt voorzitter van het politiecollege Marc Vanden Bussche.

Het nieuwe voertuig dat speciaal ontworpen is voor droneteams is uniek in de regio. “Het nieuwe voertuig is volledig naar onze wens gebouwd en naar onze noden uitgerust zodat ons droneteam nog beter, sneller en performanter kan werken”, meldt politiezone Westkust.

“De terreinwagen kan worden omgebouwd tot een mobiel commandocenter. Dankzij het ingebouwde scherm streamen we live beelden en sturen we deze door naar verschillende partners, de kofferruimte is volledig ingedeeld op maat van de drones en de wagen is uitgerust met speciale belichting, Starlink en 5G router. Het droneteam van PZ Westkust beschikt op dit moment over negen drones: één oefentoestel en acht toestellen om effectief op het terrein in te zetten. De drones helpen ons bij evenementen, bij verdwijningen, verkeershandhaving, gerechtelijke vaststellingen, in de strijd tegen transmigratie, … Samen met collega’s van politiezones Polder, Vlas en RIHO is het WVL4-droneteam permanent beschikbaar.”

Meer veiligheid

Voorzitter van het politiecollege PZ Westkust en burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche is tevreden. “In 2019 waren we één van de eerste politiezones die drones inzetten. We staan niet stil en blijven inzetten op innovatie. Dankzij UK Borderforce – dat deze dronewagen volledig financierde – beschikken we over een voertuig van topkwaliteit dat volledig naar onze wens is gebouwd en is uitgerust met de nieuwste technologieën. Zo zorgen we voor nog meer veiligheid in Koksijde, De Panne en Nieuwpoort.” (JH)

The post Politie Westkust neemt voertuig in dienst speciaal voor drones: “Zorg voor meer veiligheid” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »