Nu ook kranten bij LoLa Food & Drinks

Door het wegvallen van twee krantenwinkels in het stadscentrum van Menen zijn sinds dinsdag voortaan ook kranten en tijdschriften te koop in LoLa Food & Drinks in de Rijselstraat. Ook De Krant van West-Vlaanderen zal er liggen. “We zien het als een goede combinatie: de mensen komen hier een koffie drinken en kunnen een krant meenemen of die hier al beginnen lezen”, zeggen Jessica Meerschaert en Lieven Rullens.

Twee geleden sloot wat verderop in de Rijselstraat de Press Shop. Eind dit jaar sluit ook Dagbladhandel Sevrine in de Bruggestraat de deuren. “Die kranten en tijdschriften zijn een service naar de klanten toe”, klinkt het. “Er is hier veel passage. Middenin het stadscentrum zijn we uitstekend gelegen. Rechtover de Fresh 21 en vlakbij onder meer de Kringloopwinkel.”

“We verkopen de meest courante kranten en tijdschriften. Zoals Flair, Libelle, Dag Allemaal, Story, Humo, TeVe Blad, Primo. Als daar vraag naar is, kunnen we ons aanbod ook uitbreiden. De klanten zijn wel content want het is voor hen wel gemakkelijk om hier hun krant of een tijdschrift te komen halen.”

Troeven

Lieven en Jessica maakten het nieuws bekend op hun Facebookpagina. “We gaan het vooral moeten hebben van de mond-aan-mond reclame”, zegt Lieven. “Wij hebben een iets ouder publiek, en zij zitten meestal niet op Facebook”, vult Jessica aan. LoLa Food & Drinks is ondertussen al vier jaar open.

“We zijn drie maanden voor corona en de lockdown gestart”, blikt Lieven terug. “Het loopt goed, we zijn content. Ik werk halftijds als onderhoudsman in het VTI Sint-Lucas. Van de school kom ik dan naar hier.”

De zaak van Jessica en Lieven heeft verschillende troeven Zo biedt men een ontbijt aan, is een lunch mogelijk en is iedereen in de namiddag welkom in de tearoom. En achteraan is er voor de kinderen een speelruimte.

LoLa Food & Drinks is gesloten op zondag en maandag, op andere dagen is het open van 9 tot 17 uur. (EDB)

The post Nu ook kranten bij LoLa Food & Drinks is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »