Merchtem gebruikt “slimme rattenvallen” waarin ratten doodgaan in speciale vloeistof: “Humaan en snel”

Merchtem werkt vanaf nu met slimme vallen om de rattenoverlast in de gemeente aan te pakken. De ratten worden erin ondergedompeld in een speciale vloeistof die hen doodt. De vallen worden op afstand bestuurd met een app door medewerkers van de gemeente.

Meer krantenkoppen in België

Familie Deleu blaast verzamelen op ouderlijke hoeve

Op de ouderlijke hoeve van Luc Deleu en Christine Vandevelde langs de Spilstraat in Beselare kwamen de nazaten van Henri Deleu en Sylvie Holvoet bijeen voor een familiereünie. Met negentig waren ze afgezakt om van een koffietafel te genieten. We zien de aanwezige familieleden en verwanten tijdens de officiële foto voor de ouderlijke hoeve en
The post Familie Deleu

Lees meer »

Op de Mercator met ex-directeur scholengroep Stroom Chris Vandecasteele: “Ik ben 60 jaar, maar wil nog lang niet op pensioen”

De start van het schooljaar verliep wat anders voor gewezen algemeen directeur Chris Vandecasteele van scholengroep Stroom. Na een hectische tien jaar neemt hij even tijd voor zichzelf maar blijft het onderwijs trouw. “Ik heb een hele grote band met Oostende want ik was hier in mijn jeugd en bijna hele loopbaan actief”, zegt de gewezen topman van het GO!

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die studente Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed op een weg waar hij niet mocht rijden, hoopte wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket én de familie van het slachtoffer. “Wij zijn opnieuw teleurgesteld in die man”, zegt de mama van

Lees meer »

Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout

Een 23-jarige wielertoerist uit Brugge liep woensdagavond een zwaar beenletsel op na een aanrijding op een kruispunt in Torhout. De man werd aangereden door een personenwagen en belandde op straat.
The post Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

VRT-CEO Delaplace weert zich na pittige vragen in Vlaams Parlement over interne conflicten: “Dit is geen ziek bedrijf”

"U zit met een joekel van een probleem": VRT-CEO Frederik Delaplace werd flink aan de tand gevoeld in het Vlaams Parlement over de interne conflicten en recente ontslagen van topmanagers binnen de openbare omroep. Groen en Open VLD vroegen zelfs een audit. Maar Delaplace verdedigde zich. "Ik geloof niet dat er een algemene vertrouwenscrisis is binnen de VRT."

Lees meer »

Zaak drugsinfiltrant uitgesteld, hof wil herverhoor van Zwevegemnaar

Het hof van beroep in Gent heeft de zaak van drugssmokkelaar Franky D. uit Zwevegem uitgesteld naar 18 december. Franky D. wordt vervolgd voor de invoer van grote hoeveelheden cocaïne naar België, maar beweerde dat hij werkte als burgerinfiltrant voor de Amerikaanse overheid.
The post Zaak drugsinfiltrant uitgesteld, hof wil herverhoor van Zwevegemnaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht voor inmenging in verkiezingen

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft donderdag onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

Eva Teetaert start schooljaar als nieuwe directeur van ZoWe: “Studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten”

De 460 studenten van ZoWe werden maandag verwacht voor de start van het nieuwe schooljaar. De school biedt een graduaatsopleiding voor verpleegkundigen aan in Oostende en Brugge. Het is ook meteen de eerste schooldag van Eva Teetaert als directeur. “Onze sterkte is dat we de studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten.”
The post Eva Teetaert

Lees meer »

Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Een 40-jarige eigenaar van een pitazaak in de Zwevegemsestraat in Kortrijk riskeert 5 maanden cel omdat hij 7 klappen uitdeelde aan de uitbater. “Zonder aanleiding”, aldus het slachtoffer. “Hij zat met zijn handen in de kassa”, counterde de beklaagde.
The post Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal” appeared

Lees meer »