Leider Oostendse ‘My Friend’-cokebende krijgt vijf jaar cel: “Hoeveel het opleverde? 300.000 euro”

Hij cashte naar eigen zeggen 300.000 euro, maar reed rond op een elektrische damesfiets. Nu krijgt Kladio X. (33) vijf jaar effectieve celstraf voor grootschalige cocaïnehandel. “Hij gedroeg zich als een volleerd bedrijfsleider”.

De bal ging aan het rollen toen het de politie ter ore kwam dat een zekere ‘Chabone’ maandelijks drie à vier kilogram cocaïne aan de man bracht in Oostende. Als leider van een drugsbende, die zich ‘My Friend’ liet noemen, doorkruiste hij dagelijks het centrum van de badstad op een elektrische damesfiets. Uit telefonieonderzoek bleek voorts dat ‘Chabone’ heel wat contacten had in het drugsmilieu.

Verder onderzoek wees uit dat ‘Chabone’ in werkelijkheid Kladio X. heet, een Oostendse Albanees die zich uitgaf voor een Griek. Tijdens een huiszoeking halfweg februari in zijn appartement aan de Zeedijk troffen de speurders een kleine 600 gram cocaïne, een vuurwapen en 29.000 euro cash geld aan. In zijn garagebox in de Mariakerkelaan lag nog eens 2,2 kilogram cocaïne, een matrak en bijna 14.000 euro cash.

X. bekende dat hij al drie jaar lang op grote schaal cocaïne dealde en daar ook een boekhouding van bijhield. Af en toe verkocht hij ook hasj. “Ik heb honderd klanten en maakte 300.000 euro winst”, klonk het toen hem gevraagd werd wat zijn handel had opgeleverd. Het parket becijferde dat X. minstens negen kilogram cocaïne aan de man bracht en vroeg een verbeurdverklaring van 468.000 euro.

In de zaak stond ook nog een 27-jarige Albanees terecht. K.A. was tijdens de huiszoeking op het appartement aanwezig. Hij verklaarde dat hij al een drietal maanden voor X. cocaïne naar klanten bracht en op het appartement verbleef. Op zijn kamer werd ruim 600 gram van het witte poeder aangetroffen.

X. kreeg op 1 april 2019 bij verstek ook al een jaar celstraf met uitstel voor zijn aandeel in een Albanese drugsbende. Nu krijgt hij dus vijf jaar effectief. De rechtbank verklaarde ook 300.000 euro verbeurd. “Hij gedroeg zich als een volleerd bedrijfsleider”, aldus de rechter. K.A. komt weg met achttien maanden celstraf met uitstel. (AFr)

The post Leider Oostendse ‘My Friend’-cokebende krijgt vijf jaar cel: “Hoeveel het opleverde? 300.000 euro” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

“Ze werd aan haar lot over gelaten”: jonge vrouw moet verplicht krukken inleveren aan ingang bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw – die net meerdere operaties achter de rug had – wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen met haar krukken. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel haar excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd. Onze welgemeende

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »