Kopstuk mensensmokkelbende in beroep tegen elf jaar cel, ook zes anderen vechten veroordelingen aan

Iraniër Hewa R. (30) heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot elf jaar effectieve celstraf als leider van een bende die zich specialiseerde in mensensmokkel met bootjes. Ook zes andere beklaagden weigeren zich neer te leggen bij hun veroordeling.

De bende bracht rubberbootjes, zwemvesten en ander nautisch materiaal vanuit Duitsland en via West-Vlaanderen naar de Noord-Franse kust om transmigranten over zee naar Groot-Brittannië te smokkelen. Op 5 juli vorig jaar werd ze opgerold tijdens een grote actie waarbij 600 agenten werden ingezet. Het Iraans-Koerdische kopstuk Hewa R. (30) was al een tweetal maanden eerder in Londen opgepakt. Hij omschreef de slachtoffers als ‘kippen’.

In totaal werden 21 beklaagden voor de Brugse strafrechtbank gedaagd. Hewa R. ontkende er zijn leidinggevende rol met klem, maar kreeg op 18 oktober elf jaar effectieve celstraf en een geldboete van 80.000 euro. Het Iraakse kopstuk Fryad K. (45), die als boekhouder fungeerde, kreeg tien jaar effectief en dezelfde boete. De twee manen hebben allebei beroep aangetekend tegen hun veroordeling.

Achttien andere betrokkenen kregen tot acht jaar effectieve celstraf. Van hen gaan er vijf in beroep. Het openbaar ministerie heeft mee beroep aangetekend waardoor er op het nieuwe proces voor het Gentse hof van beroep in principe nog zwaardere straffen gevorderd kunnen worden. In de zaak werd één betrokkene vrijgesproken. Het openbaar ministerie gaat hiertegen niet in beroep. (AFr)

The post Kopstuk mensensmokkelbende in beroep tegen elf jaar cel, ook zes anderen vechten veroordelingen aan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »