Kleding gaat in Cambodja rechtstreeks van fabriek naar verbrandingsoven

Kleding gemaakt voor merken als Adidas, Gap en Disney of voor ketens als Primark, C&A en Lidl, gaat in Cambodja vaak rechtstreeks van de textielfabriek naar de stookovens van steenbakkerijen. Veel werknemers van die baksteenfabrieken worden ziek door de giftige dampen.

Meer krantenkoppen in België

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »

Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo

In het weekend van 20 tot 22 september heeft de zesde editie van Barrio Tilo plaats op en rond het Lindeplein in Sijsele. Er is opnieuw een gevarieerd kermisprogramma met modeshow, een varkentje aan ’t spit én danceformatie Sylver als grote headliner op zaterdagavond.
The post Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo appeared

Lees meer »

Gedenksteen voor de Poolse bevrijders

Tachtig jaar geleden reed generaal Stanislas Maczek met de Eerste Poolse Pantserdivsie Ieper binnen via de Polenlaan. Ter herdenking van die historische gebeurtenis en als eerbetoon aan de Poolse bevrijders onthulde de Koninklijke Oud-Strijdersbond Ieper-Zillebeke 40-45 een nieuwe gedenksteen in de Polenlaan nabij de bibliotheek.
The post Gedenksteen voor de Poolse bevrijders appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

“Taekwondo is al jaren mijn grote uitlaatklep”

Taekwondo Dojang is een nieuw seizoen gestart in de mattenzaal van De Groene Meersen. Fien Allemeersch uit Snellegem beoefent de Koreaanse vechtkunst al 16 jaar. “Iedereen kan deze sport beoefenen, je hoeft er niet sterk uit te zien.”
The post “Taekwondo is al jaren mijn grote uitlaatklep” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Syrische familie opent barbershop in Beernem: “Twee maanden verbouwd”

Langs de Parkstraat in Beernem opende een gloednieuwe barbershop. De broers Imad (40) en Khuder (34) Khalif wonen in Gent, maar hebben samen met hun familie over heel Vlaanderen verschillende zaken. Na twee maanden verbouwingen is de zaak eindelijk open.
The post Syrische familie opent barbershop in Beernem: “Twee maanden verbouwd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chantal schreef boek over familie Degezelle

De nakomelingen van het echtpaar August en Silvia Degezelle-Deslé komen op zaterdag 21 september bijeen voor een familiefeest. “Het wordt net als 26 jaar geleden weer een ‘gezellig’ feest”, blikt Chantal Depaemelaere vooruit. De achterkleindochter van de stamouders stelde voor deze gelegenheid een familieboek samen.
The post Chantal schreef boek over familie Degezelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen-zwarte balans na vijf speeldagen: “Het vorige seizoen evenaren zit er niet in”

Cercle Brugge ging de interlandbreak in met vijf speeldagen op de teller. Daarin verzamelde het vier luttele punten. In de transferperiode onderging vooral de verdediging een metamorfose. Siquet, Daland en Popovic vertrokken, maar ook op het middenveld laat het vertrek van Lemaréchal en Lopes Da Silva een leemte achter. Voorin bleef topschutter Kevin Denkey dan weer.
The post Groen-zwarte

Lees meer »

Veiligheidsagent Mohamed (48) helpt eerste ‘metrobaby’ mee ter wereld brengen: “Ze was zó ontzettend dapper, daar op de grond van dat perron”

Wat een doodgewone werkdag had moeten zijn in het Brusselse metrostation Beekkant, veranderde voor veiligheidsagent Mohamed afgelopen zondag plots in een van de meest onvergetelijke momenten in zijn carrière. Een hoogzwangere vrouw kreeg onverwacht weeën op het perron, waarna hulpdiensten en het aanwezige veiligheidspersoneel halsoverkop een spoedbevalling moesten begeleiden. “Ik kreeg overal kippenvel”, vertelt Mohamed, die het gezin bijstond. Als

Lees meer »

Bart Van Opstal van ‘Big Brother’ naar parlement voor Vlaams Belang: “VTM wist ervan, maar ik mocht het niet aan grote klok hangen”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »

‘Bakker Bart’ uit Izegem gelooft in de slaagkansen van de nieuwe zaterdagmarkt op Krottegem en in Beveren

Zaterdag 14 september vindt de eerste markt plaats op de OLV-markt in Krottegem, een week later trekken de markkramers hun tenten achter de kerk in Beveren. Marktkramer Bart Van Eenooghe uit Izegem was nog op zoek naar een vaste zaterdagmarkt en vond die nu dus op Krottegem en in Beveren. “Een zaterdagmarkt heeft zeker kans op slagen”, zegt de ervaren

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Katrol van deathride waarbij jonge sportmonitor Aaron (24) leven liet, bleek niet geschikt

De katrol die werd gebruikt op de deathride op de Transfosite in Zwevegem waarbij Aaron Delannoy (24) het leven liet op 26 april 2003, bleek niet geschikt. Bovendien bleek de jonge sportmonitor slecht geïnformeerd en gebruikte hij de katrol daardoor verkeerd. Dat blijkt uit het onderzoek naar de oorzaak van het fatale ongeval. Volgens het arbeidsauditoraat pleegde de werkgever strafbare

Lees meer »