KIJK. Israëlisch leger deelt beelden van mogelijke gegijzelden en ontdekt “tunnel onder het Al-Shifa-ziekenhuis”

Het Israëlisch leger (IDF) heeft zondagavond videobeelden gedeeld, die zouden afkomstig zijn van de bewakingscamera’s van het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad. Volgens het IDF zijn er op de beelden gijzelaars te zien, die op 7 oktober het ziekenhuis zouden zijn binnengebracht door Hamas. De authenticiteit van de beelden kon niet onafhankelijk worden geverifieerd. Ze lijken gedateerd op 7 oktober 2023, de dag dat Hamas een ongeziene aanval op Israël uitvoerde. Hamas gijzelde toen ongeveer 240 mensen.

Meer krantenkoppen in België

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »