“Gaan we neuken?”: twintiger die jonge vrouw en meisje (12) aanrandde op straat in Middelkerke riskeert dertig maanden cel

“Ze hoorde zijn voetstappen steeds dichterbij komen, zoals in de film”. Een jonge vrouw leeft nog altijd in angst sinds ze op straat werd aangerand door Gunther P. (27) uit De Panne. Ook minderjarige meisjes bleken niet veilig voor de twintiger, die nu dertig maanden cel riskeert.

Op 1 maart viel Gunther P. ’s ochtends in Middelkerke een zeventienjarig meisje lastig en fietste haar achterna. “Weet je dat je echt lekker bent”, riep hij haar toe. P. achtervolgde het meisje tot op de tram, waar ze een foto van hem nam. Tot een aanranding kwam het niet, maar dankzij de foto kon het gerecht de zaak linken aan twee latere feiten.

Vuile praat

Op 8 mei achtervolgde P. in Lombardsijde een 23-jarige vrouw. “Mijn cliënte hoorde zijn voetstappen steeds dichterbij komen, zoals in de film”, verduidelijkte meester Frederick Spaey. “Hij kraamde vuile praat uit en vroeg haar gaan we neuken? Uiteindelijk duwde hij haar tegen een muur en betastte hij haar. Gelukkig kon ze zich loswrikken, vluchten en haar moeder bellen.”

Angst

Volgens meester Spaey leeft zijn cliënte sinds de feiten in angst. “Ze gaat nergens meer alleen en verplaatst zich altijd met de wagen”, stelde hij. “En als ze ’s avonds na een cafébezoek naar haar auto wandelt, belt ze met haar moeder tot ze in de wagen zit. Zo zou een jonge vrouw niet door het leven moeten gaan.”

“Als ze ‘s avonds naar haar auto wandelt, belt ze met haar moeder tot ze in de wagen zit. Zo zou een jonge vrouw niet mogen leven”

Ten slotte benaderde P. op 31 mei ook nog een twaalfjarig meisje aan een tramhalte in Westende. Hij betastte haar schaamstreek en borsten, maar het meisje gaf hem een schop en kon zo ontkomen. “Door jouw driften zijn jonge slachtoffers voor het leven getekend”, getuigde de moeder van het meisje. “Geen enkele straf zal streng genoeg zijn.”

Misbruik

Volgens P. lagen zwaar drank- en druggebruik aan de basis van de feiten. “Hierdoor herinnert hij zich amper nog iets van de feiten”, pleitte advocate Loes Roels. “Hij ontkent wel pedofiele neigingen te hebben. Mijn cliënt schaamt zich diep en verdient het naar eigen zeggen niet om vrij te komen. Toch wil hij werken aan zijn problemen.”

Meester Roels stelde een voorwaardelijke straf voor, maar procureur Christophe Bergez verzette zich daartegen en vroeg dertig maanden effectief. “De beklaagde kreeg in het verleden al eens voorwaarden opgelegd, maar die werden herroepen omdat hij herviel in zijn druggebruik”, stelde hij. P. kreeg in augustus ook al acht maanden effectieve celstraf voor aanranding van een achttienjarig meisje in Koksijde.

De Brugse strafrechtbank doet uitspraak op 18 december. (AFr)

The post “Gaan we neuken?”: twintiger die jonge vrouw en meisje (12) aanrandde op straat in Middelkerke riskeert dertig maanden cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Restaurant Sphere opent dit weekend de deuren op de meest imposante locatie óóit: “Dit zie je nergens anders ter wereld”

Een glazen koepel dat een architecturaal staaltje van wereldniveau is kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Ondernemer Christophe Declerck, die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, dacht op zijn 64e nog lang niet aan stoppen en zag in de blikvanger dé perfecte locatie voor zijn nieuwe horecazaak. Op het Albertplein opent zaterdag een

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »