Fotograaf Carl lanceert ‘Bearded Villains and others’

De expo ‘Bearded Villains and others’ van Carl Lapeirre (63) toont een portrettencollectie van bebaarde mannen die lid zijn van de broederschap Bearded Villains. Tussen de baarden door is ook ander werk van de Bissegemse fotograaf te zien.

Fotograaf Carl Lapeirre kwam op toevallige wijze terecht bij de ‘Bearded Villains’. “Tot vorig jaar gaf ik lessen fotografie in Viso Mariakerke. Na mijn laatste proclamatie als docent bracht ik een student naar huis. Toen we vakantieplannen aan het bespreken waren, vertelde hij me dat hij gecontacteerd werd door Bearded Villains België om een video te maken van een evenement. Ik vroeg of ze nog een fotograaf zochten en het antwoord daarop was gelukkig positief”, vertelt de Bissegemnaar.

Eind augustus vond het evenement plaats waarop de mannen met imposante baarden geld inzamelden voor de ongeselijke ziekte ALS. “Ik heb mijn ogen uitgekeken die dag. De warmte en de vriendschap die ik daar gevoeld heb, ga ik niet snel vergeten. Ik heb zelfs kennisgemaakt met bearded villains uit Canada en de Verenigde Staten”, aldus Carl. Met de foto’s die hij die dag genomen heeft, is nu een volwaardige expositie gecreëerd. “De waardering die ik voel voor die organisatie komt tot uiting in mijn foto’s. Tussen de Bearded Villains hangt ook wat ander werk, om wat contrast te geven”, gaat de fotograaf verder. Op 63-jarige leeftijd zit Carl nog boordevol ideeën. “Graag zou ik elk jaar zo’n expositie creëren met een centraal thema. Volgend jaar vier ik ook mijn 40ste verjaardag als fotograaf, dus daar hoort iets speciaals bij”, zegt Carl. Voorlopig denkt hij ook nog niet aan stoppen. “Fotograaf zijn is geen nine-to-fivejob voor mij. Ik ben fotograaf en zal dat ook altijd blijven. In ieder mens zie ik een mooi portret. Opgetut naar een shoot komen hoeft niet. Liefst van al zou ik wekelijks op de markt gaan staan om portretten te nemen van mensen die me intrigeren”, sluit de fotograaf af.

Bearded Villains and others is tot 5 januari te zien in de Meensesteenweg 314 in Bissegem, telkens van 14 tot 17 uur of na afspraak. (SV)

https://www.instagram.com/carl_lapeirre/

The post Fotograaf Carl lanceert ‘Bearded Villains and others’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Grootste mannelijke hond ter wereld sterft op driejarige leeftijd

Hij werd genoemd naar het hoofdpersonage van ‘Home Alone’, Kevin. De Duitse dog uit het Amerikaanse West Des Moines in de staat Iowa was de grootste mannelijke hond ter wereld. Maar nu is hij niet meer. Het dier stierf onverwacht op driejarige leeftijd, slechts enkele maanden na de vorige recordhouder.

Lees meer »

Geen straf, wel schadevergoeding voor verspreiding naaktfilmpje van liefdesrivale: “Ze wou mijn relatie kapotmaken”

Uit wraak omdat een vorige vriendin van haar partner maar naaktfoto’s en -filmpjes naar hem bleef sturen, nam een 32-jarige vrouw uit Kortrijk dan maar zelf het initiatief in handen. Onder een vals Facebookprofiel stuurde ze één van die filmpjes de wijde wereld in. Strafbaar, maar de rechter gaf haar geen straf. Ze moet aan het slachtoffer wel 5.200 euro

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Man (57) rijdt door rood licht na

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten: mildere straf in beroep

Een 36-jarige Bruggeling is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel. Een man uit Beernem nam de aannemer in de arm voor de aanleg van de oprit, maar na de betaling van het voorschot bleven de werkzaamheden stilliggen. De aannemer gebruikte het geld bovendien voor andere zaken.
The post Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten:

Lees meer »