Dansschool Rose De Leyn scoort op WK Disco

In Sport Vlaanderen in Assebroek vond binnen de World DanceSport Federation (WDSF) het WK Disco plaats. De Brugse dansschool Rose De Leyn kaapte er verschillende prijzen weg en de small group kroonde zich zelfs tot wereldkampioen.

Om aan het WK deel te kunnen nemen moesten de dansers door hun land geselecteerd worden. Er waren wedstrijden solo, duo en small group (4-7 dansers) in de leeftijdscategorieën junior (2008-2011), youth (2005-2007) en adult (2004 en ouder). “Onze dansschool was met 13 dansers aanwezig, verdeeld over 4 solo’s, 5 duo’s en 1 small group”, vertelt Rose De Leyn.

Eén solo haalde brons bij de adults, één duo zilver bij de adults en de small group was goed voor de wereldtitel, met Kimberly Vereycken, Xena Vanhuyse, Alexia Cornelis, Ylana Vereecke, Maya Van Den Langenbergh, Sofie Bracke en Margaux Lamaire.

Choreografie

“In zo’n groepsdans is naast het synchroon dansen het vullen van de dansvloer met een mooie gevarieerde choreografie, een uitstekende danstechniek en een goede presentatie uiterst belangrijk”, vindt Rose die in 1980 met haar dansschool begon. “De choreografie is het werk van hun coach Ellen Bacquaert, meervoudig Belgisch kampioen disco en hiphop.”

Al deze dansers volgen al les vanaf hun prille kindertijd, en werken meerdere uren les en trainingen per week af. Zo krijgen ze les van uitstekende leraars in verschillende dansstijlen: ballet, moderne danstechniek, jazzdansen, disco… zodat ze een brede basis hebben.

Professionele opleiding

“Alle lessen worden gegeven door vele lesgevers met een professionele opleiding en ook podiumervaring, zoals Allanah Weranga, een gevestigde waarde voor ballet en tapdans. Christian Dedeene als een ex-danser bij Maurice Béjart, Ballet van de 20ste eeuw, Isolde Vandaele als mijn dochter, ex-Moulin Rouge-danseres en Belgisch kampioen standaard en Latijnse dansen in 2011 en 2012 en Agar Dedeene, finaliste So You Think You Can Dance in 2010”, besluit Rose De Leyn. (ACR)

Alle info bekom je via: [email protected].

The post Dansschool Rose De Leyn scoort op WK Disco is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »