Zusjes Silke en Femke Demoor schitteren bij Jeugdbasket Scaldis Zwevegem: “Hier voelen we ons thuis”

De Deerlijkse zusjes Silke en Femke Demoor schitteren momenteel bij Jeugdbasket Scaldis Zwevegem dat in tweede provinciale uitkomt. Samen zijn ze telkens goed voor meer dan de helft van de punten.

Het basketverhaal begon voor Femke in het eerste leerjaar. “Omdat mijn mama sporten belangrijk vindt ging ik op zoek naar de ideale sport”, vertelt Femke (22), studente psychologie. “Ik was groot voor mijn leeftijd en al vlug kwam ik bij Sparta Deerlijk terecht. Veel vrienden waren daar al actief wat de drempel lager maakte. Ik had al vlug de smaak te pakken en doe het tot op heden nog altijd heel graag. Ook Silke die groot was voor haar leeftijd zette al snel de stap.”

Goede trainers

“Toen ik naar het middelbaar ging maakte ik de overstap naar Waregem en na enkele proeftrainingen mochten we allebei starten. Silke verkoos echter om bij Deerlijk te blijven trainen. Ik maakte de omgekeerde beweging onder de vleugels van coach Jim Vervaeke bij de U19. Toen de ploeg stopte konden we bij de derde ploeg van Waregem terecht. Silke ook bij de U16.”

“We hadden heel wat goeie trainers in onze opleiding”, gaat Silke (20) verder. “Zo was er Jim maar ook van Ellen Lobbens en Freddy Vanthournout leerde ik veel bij.” In 2014 veranderde het leven van de zusjes drastisch toen hun papa uit het leven stapte. “We konden altijd op hem rekenen om ons naar de trainingen te brengen. Hij kwam ook graag kijken naar onze wedstrijden.”

“Hij was dan ook iedere wedstrijd mee en steunde ons. Hij was ook tafelverantwoordelijke bij Deerlijk van onze ploeg, wat we heel leuk vonden. Dat hij deze stap zette kunnen we ergens wel begrijpen na alles wat hij meemaakte. We hebben niet het gevoel dat hij ons in de steek liet. We hebben er ons dan ook bij neergelegd.”

“Hoe het gebeurt was natuurlijk anders wat het pijnlijk maakte. Het was zo plots”, zegt Femke. “We hadden het er heel lang moeilijk mee maar het slijt. Dit beïnvloedde ook mijn keuze om voor psychologie te gaan studeren en om het als iets positiefs te zien. Ik heb het gevoel dat ik iets zal kunnen betekenen op dit vlak.”

“Ondertussen spelen we nu samen bij Scaldis”, zegt Silke, studente sociaal werk. “We amuseren ons heel goed bij deze ploeg. Ook naast het veld zijn we een hecht team. Af en toe gaan we samen iets drinken. We hebben heel veel respect voor elkaar. Het is leuk iedereen te zien groeien. Hoe sommige meisjes evolueerden is heel mooi. Zo zijn er Joni en Elisa die al superveel progressie maakten. Met Veerle Lezy hebben we dan ook de perfecte coach voor dit team. Ze blijft altijd rustig en is heel ondersteunend. Een foutje maken in deze ploeg wordt niet scheef bekeken.”

Spelinzicht

“Op het veld zijn we geen concurrenten van elkaar want we spelen op een andere positie”, zegt Silke. “Femke heeft een heel goed shot en is groot en krachtig. Kwaliteiten die goed tot hun recht komen.” “Silke is de guard van de ploeg en heeft heel veel spelinzicht. Ze ziet als geen ander wat er gaat gebeuren. Hopelijk kunnen we als team nog een tijdje samenblijven.”

Dat de zusjes belangrijk zijn voor hun team is wel duidelijk met respectievelijk 23 en 13 punten gemiddeld. Ook hun mama Els Decottenier is heel sportief. In 1995 werd ze Belgisch kampioen wielrennen op de weg bij de elite. Ondertussen vond ze al enkele jaren een nieuwe passie: lopen.

Vorig weekend werd Els provinciaal Kampioen veldlopen bij de vrije sporters als lid van de Gavertrimmers. Een dag later haspelde ze een halve marathon af in 1.38 uur in Zonnebeke wat een eerste plaats in haar leeftijdscategorie opleverde. Momenteel rijgt ze de zeges aan elkaar in haar reeks. Over een maand staat de 40ste Kerstcorrida in Deerlijk met stip genoteerd in haar agenda.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op de site.

The post Zusjes Silke en Femke Demoor schitteren bij Jeugdbasket Scaldis Zwevegem: “Hier voelen we ons thuis” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem

Twee Roemenen uit Frankrijk konden op 8 juni in Izegem geklist worden nadat ze bij een bedrijf aluminum profielen uit een container hadden gestolen. Opmerkelijk: ze hadden valse eurobiljetten voor een waarde van 18.700 euro op zak.
The post Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Realityster Paris Hilton getuigt in Amerikaanse Congres over ervaringen in jeugdzorg: “Ik leerde niets, behalve trauma”

Voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft realityster Paris Hilton gepleit voor een beter beleid voor kinderen in de pleeg- en jeugdzorg. Ze getuigde er over haar eigen traumatische ervaringen in zogenoemde ’therapeutische kostscholen’. "Dit is een miljardenindustrie die enkel uit is op winst", zei ze. "Ik leerde er niets, behalve trauma."

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen overleed aan kanker

Johan Haghedooren (68) was jarenlang postoverste van de brandweerpost Zuid-IJzer in het Poperingse grensdorpje Roesbrugge. Na zijn brandweerpensioen werd kanker vastgesteld bij de ereluitenant. Hij overleed vorige week en kreeg vrijdag een eerbetoon van zijn collega’s in de straten van het dorp.
The post Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen

Lees meer »