Wordt Rose des Sables de nieuwe stek van Scouts Koksijde?: “De locatie is ideaal voor de jeugdbeweging”

Het lokaal bestuur staat voor een probleem, nu het prijskaartje voor de beloofde nieuwbouw voor Scouts Casa Oostduinkerke stukken hoger bleek dan het voorziene bestek. Al komt er met de sluiting van vakantiecentrum La Rose des Sables misschien onverwachts nog een oplossing uit de bus.

In de herwerkte versie van het bestek werd gekozen voor vereenvoudigde materialen en de afbraak van het oude gebouw in de Duinparklaan werd uit het dossier gehaald. De raming bedraagt nu 1.419.453 euro inclusief btw. Dat betekent dat de scouts nog langer zullen moeten wachten op hun nieuwe lokalen.

La Rose des Sables

De oppositie vroeg zich af of er geen betere tijdelijke locatie kan worden gevonden dan sportpark Hazebeek. Die locatie brengt ongemakken met zich mee, want voor een sanitaire stop moeten de scouts zich begeven naar de tegenoverliggende dorpsschool of de sporthal. Maar onverwacht deed er zich een nieuwe opportuniteit voor.

“Het bekende vakantiecentrum La Rose des Sables in Oostduinkerke heeft definitief de deuren gesloten, maar daarvan waren we pas heel laat op de hoogte”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche. “We betreuren uiteraard het einde van dit mooie vakantiecentrum, dat zal worden verkocht. Maar misschien is het wel een optie om daar de nieuwe stek voor onze scouts te realiseren.”

“De locatie is alvast ideaal: de omgeving van de duinen, de nabijheid van Aquaduin en bezoekerscentrum en natuurreservaat Doornpanne, er is ruime speelgelegenheid en de zee ligt op een boogscheut… We willen natuurlijk het beste voor onze jeugdbeweging, die de laatste jaren alsmaar blijft groeien. De laatste vijf jaar is het aantal leden zowat verdubbeld en momenteel is er een ledenbestand van zo’n 250 scouts. We bekijken daarom of de locatie van La Rose des Sables nieuwe mogelijkheden biedt.”

The post Wordt Rose des Sables de nieuwe stek van Scouts Koksijde?: “De locatie is ideaal voor de jeugdbeweging” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goed geoliede Oostendse toerismemachine klaar voor drukke zomer

Met de start van de zomervakantie vervelt Oostende weer tot één groot openluchtevenement. Dat vergt heel wat afspraken en organisatie, maar Toerisme Oostende en de stadsdiensten staan klaar om twee maanden lang vele duizenden bezoekers te ontvangen, hopelijk onder een stralende zon.
The post Goed geoliede Oostendse toerismemachine klaar voor drukke zomer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen

Op maandag 24 juni mocht de stad Izegem samen met 21 andere Vlaamse lokale besturen het label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen. Het label is een erkenning voor lokale besturen die voor een kind- en jeugdvriendelijk beleid kiezen.
The post Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »