Nieuwe oldtimerclub Rammelkasn in café Bie Kasse boven de doopvont: “Een hechte vriendengroep vormen”

Café Bie Kasse op de Plaats in Ledegem is een vereniging rijker. Enkele autoliefhebbers hielden er de oldtimerclub Rammelkasn boven de doopvont. “Elke autoliefhebber is meer dan welkom, het maakt niet uit of je met een Geitje of een Cadillac rijdt. We willen vooral een hechte vriendengroep van autoliefhebbers vormen.”

Ronny Reniers en zijn vrouw Mieke Joye uit Moorsele organiseren al een zevental jaar een oldtimertweedaagse. Het evenement brengt ieder jaar een mooie groep autoliefhebbers samen. Zo ook deze zomer. “We gaan voor de organisatie van ons evenement telkens op zoek naar een locatie waar we kunnen ontbijten of ‘s middags een middagmaal kunnen verorberen. Deze zomer kwamen we zo in Bie Kasse terecht waar we de dag startten met een gezellig ontbijt”, vertelt Ronny enthousiast.

Eerste plannen

Uitbaatster Hilde Wysselinck had onmiddellijk een goed gevoel bij de organisatoren en toonde al snel interesse in hetgeen ze doen. “Verenigingen zijn hier meer dan welkom en zelf heb ik eigenlijk ook wel interesse in oude wagens”, aldus Hilde. Tussen pot en pint werden vrij snel de eerste plannen voor het oprichten van een oldtimerclub gesmeed.”

“Ik denk dat we mogen zeggen dat we al goed gestart zijn. We tellen toch al een dertigtal leden met een hart voor mooie auto’s. Het maakt voor ons niets uit welke auto je hebt. Heb je een ‘Geitje’ of een Cadillac, iedereen is even welkom. We willen hier vooral een hechte vriendengroep smeden en mensen samenbrengen die een hart hebben voor mooie wagens”, aldus Patrick Cornelissens, een van de dragende krachten binnen de oldtimerclub Rammelkasn. “Het leek ons ook wel leuk om in onze naam te verwijzen naar het café waar we ons onderkomen vinden.”

Nieuwe evenementen

Onlangs kwamen de leden samen in Bie Kasse voor een kennismakingsmoment. Bij een hapje en een drankje konden geïnteresseerden bij de bestuursleden terecht met hun vragen. Zij lichtten ook al een tipje van de sluier over wat ze allemaal van plan zijn. De tweedaagse die Ronny en Mieke nu al verschillende keren organiseerden blijft ook in 2024 bestaan. De organisatie ervan zal dan in handen zijn van de nieuwe oldtimerclub. Daarnaast heeft het bestuur van de club plannen voor verschillende nieuwe evenementen.

“We willen enkele ritten organiseren en ook een meeting in de buurt van het café staat op de planning. We gaan niets forceren en de data voor die evenementen moeten we nog bepalen. We willen niet in het vaarwater komen van andere oldtimerverenigingen”, zegt Patrick.De voorbije jaren kwamen er al verschillende oldtimerverenigingen bij. Andere autoliefhebbers kochten dan weer een oldtimer aan. “Tijdens de coronacrisis hebben heel veel mensen geïnvesteerd in oudere wagens. Daardoor zijn we ook overtuigd dat onze vereniging een succes kan worden”, aldus Patrick.

Refuse to Sink

Een ander nieuw evenement staat op zondag 2 juni 2024 gepland. Dan wijkt de nieuwe Ledegemse oldtimerclub even uit naar Rumbeke voor een organisatie ten voordele van het goede doel. “Het is de bedoeling dat we op en rond de site van Kids Kingdom in Rumbeke een meeting organiseren. Ondertussen zullen de bezoekers ook kunnen genieten van een barbecue. Kinderen zullen zich in het binnenspeeldorp kunnen uitleven”, licht Patrick nu al een tipje van de sluier.

Het evenement wordt georganiseerd ten voordele van de vzw Refuse to Sink, een vereniging die zich inzet in de strijd tegen de ziekte van Duchenne. Wie interesse heeft om lid te worden van de vereniging kan contact opnemen met Ronny Reniers, Patrick Cornelissens of in café Bie Kasse zelf.

“Op 26 december zullen we ook op de kerstmarkt in Ledegem staan om onze vereniging extra in de kijker te zetten. Op de kerstmarkt zullen we braadworsten verkopen. De opbrengst ervan gaat naar de werking van deze nieuwe club, die hopelijk mag uitgroeien tot een vaste waarde binnen de wereld van de oldtimers.”

The post Nieuwe oldtimerclub Rammelkasn in café Bie Kasse boven de doopvont: “Een hechte vriendengroep vormen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (1-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – er staat op dit moment

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »