Medailles voor Germaine Bothy en Walter Beernaert uit Neerwaasten

Tijdens een vooruitgeschoven 11 novemberviering werden na de plechtigheid aan het monument der gesneuvelden van Neerwaasten medailles uitgereikt door de Nationale Strijdersbond (NSB). Het was burgemeester Alice Leeuwerck die de medailles mocht opspelden in naam van het nationaal orgaan.

Germaine Bothy, vlagdrager van de FNC Waasten-Neerwaasten, kreeg de medaille met diploma voor haar jarenlange inzet. Walter Beernaert kreeg de Zilveren Palm met diploma voor zijn 15 jaar voorzitterschap van de FNC/NSB Waasten-Neerwaasten. We zien de gedecoreerden in het gezelschap van Patrick Samyn, ondervoorzitter en vlagdrager van de FNC/NSB. (foto ZB)

The post Medailles voor Germaine Bothy en Walter Beernaert uit Neerwaasten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »