Groots feest voor kindjes onthaalouder Carine uit Hooglede

Carine Ceuninck pakte uit met een groots feest voor alle kindjes waar ze de afgelopen negen jaar voor gezorgd heeft. Carine was onthaalmoeder in de Bruggestraat in Hooglede en sloot de afgelopen dagen een hoofdstuk af.

“Mijn mama zei al van kleins af aan dat ik het braafst was wanneer ik bezig kon zijn met kinderen en dieren. Het was dan ook mijn droom om kinderverzorging te studeren maar dat mocht van thuis niet. Ik ging op mijn 14de werken en ik reed vaak al wenend naar huis want het was niet mijn droomjob. Na drie jaar ging ik werken in een bakkerij met tearoom waar ik geliefd was en zo kreeg mijn leven opnieuw wat kleur.”

Schatten

“Toen ik ging trouwen mocht ik blijven werken in de bakkerij op voorwaarde dat ik de eerste vijf jaar geen kinderen zou krijgen. Ik wou natuurlijk het liefst zo snel en zo veel mogelijk kindjes dus ook dat was moeilijk voor mij. Vandaag heb ik twee schatten van kinderen en vier kleinkinderen waar ik enorm fier op ben”, begint Carine.

De droom om kinderverzorgster te worden gaf Carine niet op. “Zowat 30 jaar geleden werd ons huis door Kind en Gezin goedgekeurd om er in te mogen starten als onthaalmoeder maar in die tijd was er nog niet zoveel vraag naar opvang en ik had niet meteen kindjes om mee van start te gaan. Datzelfde moment kreeg ik telefoon van de nieuwe eigenaars van de bakkerij waar ik lange tijd in had gewerkt.”

“De jonge uitbaters vroegen me of ik er niet opnieuw wou komen werken omdat ik de zaak kende. Daar stond ik dan met gemengde gevoelens en opnieuw koos ik voor werkzekerheid. Ik deed mijn werk in de tearoom heel graag en mijn bazen kregen drie kinderen waardoor ik hen aanbood om in het weekend voor hun kinderen te zorgen.”

“Kort daarop raakte ik door een ongeval arbeidsongeschikt en moest ik leven van een ziekte-uitkering. Ondertussen besloten mijn bazen hun activiteiten te beperken, sloten een extra dag en ontsloegen het personeel. Wat eerst een grote klap was voor mij, heb ik omgezet in iets positiefs. Na wat zagen en zeuren bij mijn man Jean- Pierre, dreef ik toch mijn zin door en belde Ferm op. Ik mocht starten en zo kon ik de jongste tien jaar van mijn loopbaan doen waar ik altijd van had gedroomd”, vertelt Carine guitig verder.

Gemengde gevoelens

Carine kon haar droom najagen mede door de steun van haar man, opa Jean- Pierre. “Hij poetste elke dag de speelruimte, zorgde voor verse groentjes uit de tuin en hielp met het maken van eten. Mijn man is zeven jaar ouder en keek er wel naar uit om te genieten van ons pensioen. Normaal kon ik vorig jaar al stoppen maar ik bleef nog een jaartje verder doen totdat alle kindjes op hun plaats zaten. Momenteel ben ik druk bezig met al het speelgoed te verkopen, wat ook met gemengde gevoelens is. Ik zou zeker nog graag inspringen wanneer onthaalouders uitvallen door bijvoorbeeld ziekte.”

“Ook de zin om te werken in de horeca is er nog. Ik zal zien wat nog haalbaar is met mijn rugklachten. Ondertussen houden mijn man en ik van wandelen, fietsen en naar het toneel gaan. Ik blijf alleszins een bezige bij”, klinkt het bij Carine. (EVG)

The post Groots feest voor kindjes onthaalouder Carine uit Hooglede is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

“Van Gerwen heeft de grootste mond van iedereen, maar hij was nog nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »