Veel geïnteresseerden voor job in jeugdinstelling van Everberg

Honderd mensen hebben zich ingeschreven voor de jobdag vandaag/zaterdag in jeugdinstelling De Grubbe in Everberg (Vlaams-Brabant). Dat meldt Niels Heselmans, woordvoerder van Agentschap Opgroeien. “Het is een onverwacht succes”, stelt Heselmans.

Meer krantenkoppen in België

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”
The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Hoeveel betaal je deze zomer voor een huurappartement aan zee? “Een volledige week hier is goedkoper dan 5 nachten Knokke”

Een appartement huren aan de Belgische kust is deze zomer gemiddeld zes procent duurder dan vorig jaar. Hoeveel moet je inmiddels rekenen voor een week aan zee? En waarom werden enkele populaire kustgemeenten fors duurder? Het meest betaal je weinig verrassend in Knokke. Maar in deze pittoreske badplaats ligt de weekprijs volgens de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en HUSWELL liefst

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix

Koen Van Hout wordt de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix in Knokke. Hij brengt 25 jaar ervaring mee van de Mercedes Group, waar hij diverse functies bekleedde in marketing, sales, aftersales, logistiek en algemeen management.
The post Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix appeared first on KW.be.

Lees meer »