Sony Pictures koopt door Napoleon ondertekende koopakte van Domein van Laken

Filmdistributeur Sony Pictures België heeft de koopakte gekocht van het Koninklijk Domein van Laken, ondertekend door de Franse generaal en dictator Napoleon Bonaparte. Ze betaalden er 6.250 euro voor.

Meer krantenkoppen in België

Minstens vijf Israëlische aanvallen op zuidelijke buitenwijken Beiroet – Iran waarschuwt landen die Israël steunen voor “militaire interventie”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran dinsdagavond zo’n 180 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de

Lees meer »

Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge

Zaterdag 5 oktober opent Het Hof der Dingen in het Provinciaal Hof in Brugge. Curator Wim Opbrouck ging op een creatieve en participatieve manier op zoek naar wat een West-Vlaming zo typeert. Het antwoord is bij momenten heel verrassend.
The post Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koreaanse Miss Universe-kandidaat: “Ik wil de wereld verbluffen, hoe kan een 80-jarige zo gezond zijn?”

Ze werd bijna een decennium voor de eerste Miss Universe-verkiezing in 1952 geboren: Choi Soon-hwa, de Zuid-Koreaanse kandidaat van 80 jaar oud. Eerder deze maand werd bekend dat ze maandag een van de finalisten in eigen land is. Maandag strijdt ze met 31 andere deelnemers voor een kans Zuid-Korea te vertegenwoordigen bij de finale van Miss Universe in Mexico.

Lees meer »

Enkelband met alcoholmeter straks ook in België? Vlaamse regering wil proefproject in 2025: “Op deze manier heeft justitie stok achter de deur”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

Pfizer wil 255 medewerkers laten afvloeien in Puurs: “Waken dat capaciteit beantwoordt aan noden van bedrijf”

Het farmaceutisch bedrijf Pfizer gaat op de site in Puurs 255 banen schrappen. Pfizer bevestigt dat er een wereldwijde operationele efficiëntieoefening werd gemaakt. Gedwongen ontslagen vallen er niet in Puurs. “Het gaat om een natuurlijk verloop”, klinkt het. “Dat wil zeggen, mensen niet vervangen en het niet verlengen van tijdelijke contracten of mensen intern verplaatsen.”

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op

Een 50-tal vrijwilligers haakten met het project ‘Daadkracht’ in een half jaar ongeveer 600 mandala’s bij elkaar die nu samenkomen in een adembenemend kunstwerk in de Grijze Zustersstraat.
The post 600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit staat er in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord

Honderdenelf dagen na de verkiezingen van 9 juni is er een nachtelijk compromis bereikt voor een Vlaams regeerakkoord tussen N-VA, CD&V en Vooruit. Maar wat staat er allemaal in? En wat niet, of niet met zoveel woorden? Een overzicht.

Lees meer »

Japanse luchthaven schrapt alle vluchten nadat bom uit Tweede Wereldoorlog die onder het tarmac begraven ligt plots ontploft

Geallieerden dropten tijdens de Tweede Wereldoorlog bommen op een militaire luchthaven in het Japanse Miyazaki, waar onder meer kamikazevluchten opstegen om zelfmoordmissies uit te voeren. Een van de bommen ontplofte niet en lag zo’n tachtig jaar begraven bij de Miyazaki Airport, die nu dienstdoet als burgerluchthaven. Tot de bom woensdag plots explodeerde en een grote krater achterliet in het tarmac.

Lees meer »