Omloop in hoogste reeks van BK rally

De promotoren van het Belgisch kampioenschap rally hebben de overvolle rallykalender van dit jaar, met niet minder dan 13 rally’s, onder handen genomen en stellen een Divisie 1 en een Divisie 2 voor. TAC Rally valt terug naar Divisie 2, de Omloop van Vlaanderen wordt opgenomen in Divisie 1.

De doorslaggevende maatstaven voor de verdeling waren een goede spreiding in tijd en ook een goede geografische spreiding. Voor Yves Olivier, voorzitter van de Omloop van Vlaanderen, is dit een terechte beloning. “We hebben dit jaar immens hard gewerkt om volgend jaar bij de Divisie 1 rally’s te behoren. We hebben enorm veel geïnvesteerd in de veiligheid en dingen zoals het tracking systeem, het Rode Kruis en RED (artsenteam, red.) wegen zwaar door op ons budget, maar veiligheid staat nu éénmaal bovenaan onze lijst. Jammer genoeg werden we maar karig beloond, want er stonden slechts 67 wagens aan de start. We hadden dit jaar, voor het eerst sedert lang, geen enkele Britse deelnemer”, aldus Yves Olivier.

“We zijn uiteraard blij dat we volgend jaar in de Divisie 1 kunnen organiseren, maar we vragen ons af waarom er zo weinig inspraak is van de organisatoren bij het vastleggen van de rallykalender. Daarenboven vrezen we dat de promotoren een wisselwerking tussen de TAC Rally en de Omloop van Vlaanderen zullen toepassen. Dit jaar hebben we bewezen dat er een breed draagvlak is voor de Omloop van Vlaanderen in onze streek. Zo slaagden we er voor het eerst in een klassementsproef te organiseren in Zwevezele en kregen daar heel wat positieve respons op. Voor volgend jaar hopen we op een samenwerking met Ardooie, waar in het verleden ook een snelheidsrit was.”

“Door onze plaats in het Divisie 1 kampioenschap rekenen we er toch op om in 2024 meer wagens aan de start te krijgen. We weten dat de rallysport erg duur is, maar we mikken toch op 80 wagens. Met een tiental toppers die het kampioenschap rijden, een paar merkencups en de lokale hardrijders die vaste klant zijn bij ons moet dat mogelijk zijn. Of onze promotie naar Divisie 1 ook een invloed zal hebben op de buitenlandse inbreng valt nog af te wachten.Dat we volgend jaar bij de beste zeven rally’s van het land behoren, vind ik ook een mooie en terechte beloning voor de vele tijd die onze talrijke medewerkers in de Omloop van Vlaanderen steken.” (FM)

The post Omloop in hoogste reeks van BK rally is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart

Vrijdagmorgen werd in Blankenberge de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe buurpaviljoen de Roeschaert, het kaartershuisje in de volksmond. Op de huidige locatie in het Koning Albert I-park komt een volledig nieuw gebouw.
The post Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix

Koen Van Hout wordt de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix in Knokke. Hij brengt 25 jaar ervaring mee van de Mercedes Group, waar hij diverse functies bekleedde in marketing, sales, aftersales, logistiek en algemeen management.
The post Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »