LIVE ISRAËL. Netanyahu wil beperkte humanitaire hulp in Gaza doorlaten om internationale steun te verzekeren

Volgens Palestijns persbureau ‘WAFA’ zijn vrijdagnacht bij een Israëlisch bombardement in het zuiden van de Gazastrook circa 26 doden gevallen. Een ziekenhuisdirecteur bevestigt het nieuws aan persbureau ‘AFP’. Op de bezette Westelijke Jordaanoever viel Israël een gebouw van de Fatah-beweging aan. Daarbij werden minstens vijf Palestijnen gedood, meldt hulporganisatie Rode Halve Maan. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Russische kruisraket treft kinderziekenhuis, op vooravond NAVO-top: “Zo’n zware aanval is geen toeval”

Rusland heeft massale raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. In Kiev sloeg een raket in op een kinderziekenhuis. De burgemeester van Kiev spreekt van de zwaarste aanval op zijn stad sinds het begin van de oorlog. Er vielen zeker 36 doden. De aanvallen komen op de vooravond van de NAVO-top in Washington, en dat is geen toeval, zegt oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

Nafi Thiam kleurt affiche van Guldensporenmeeting als laatste test voor Olympische Spelen

Op zaterdag 13 juli staat de MOORE-Guldensporenmeeting in Kortrijk in het teken van de Olympische Spelen in Parijs. Olympische atleten van over de hele wereld zakken af naar Kortrijk voor een laatste test vóór ze vertrekken naar Parijs. Van Belgische zijde zijn alvast de volgende Olympiërs present: Michael Obasuyi en Eli Bacari (110 m horden – finalisten op EK), Tibo

Lees meer »

Dijk beschermt Hemelhoek tegen wateroverlast

Tussen de Oostlaan en de Menenstraat in Ledegem wordt er momenteel volop gewerkt aan de realisatie van een definitieve dijk ter bescherming van de Hemelhoek. “De dijk zorgt voor extra beveiliging van de wijk tegen wateroverlast”, aldus burgemeester Bart Dochy.
The post Dijk beschermt Hemelhoek tegen wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

President Biden bijt op cruciale persconferentie van zich af, maar verwart vicepresident Harris met rivaal Trump

De Amerikaanse president Joe Biden blijft erbij dat hij kandidaat is voor de presidentsverkiezingen in november. Het was de centrale boodschap van wat een kritieke persconferentie werd genoemd, waarin hij onvoorbereide vragen van journalisten beantwoordde. Hij verdedigde zich met hand en tand, maar maakte twee pijnlijke vergissingen die iedereen zal onthouden. In een daarvan verwarde hij zijn vicepresident Kamala Harris

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Tijd tikt voor Les Bleus: dwingen ze nog verlengingen af, of trekt Spanje het over de streep richting EK-finale?

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk momenteel om het eerste finaleticket op het EK voetbal. Wie wint de kraker in de Allianz Arena? Het staat op dit moment 2-1. De Fransen kwamen op voorsprong, maar eerst een prachtgoal van Yamal en nadien Olmo zorgden voor de ommekeer. Wat gebeurt er nog in de tweede helft?

Lees meer »

200 witte ballonnen tijdens afscheid voor verdronken peuter Délano: “Je eerste lachje was 6 uur na je geboorte en je bent niet meer gestopt”

Zo’n 300 mensen hebben vanmiddag in Oostende afscheid genomen van Délano (1 jaar en 11 maanden). Het jongetje verdronk thuis in het zwembad. Het werd een dienst vol getuigenissen, met veel Bumba-knuffels en 200 witte ballonnen. Zijn mama en papa lieten allebei een tekst voorlezen. Het gehuil van zijn oudere broertje liet niemand onberoerd.

Lees meer »

Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’

Benitha Amouzou zet het kroontje op haar vijfde jaar secundair humane wetenschappen aan het Sint-Vincentiusinstituut als laureaat van de ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’. “Dit schooljaar nam ik voor de derde keer deel en verzilverde ik ook voor de derde keer deze titel”, klinkt Benitha (18) trots.
The post Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’ appeared first

Lees meer »

“Gespreide tenen zijn héél populair”: deze vreemde verzoeken kreeg Lily Allen na het opstarten van haar OnlyFans-account

Een kleine week na haar ‘carrièreswitch’ heeft Lily Allen (39) een update gegeven over hoe het met haar OnlyFans-account gaat. De Britse maakte vorige week een account aan voor foto’s van haar voeten. Inmiddels vertelde de zangeres in de podcast ‘Miss Me?’ wat meer over de bizarre verzoeken die ze al gekregen heeft. “Ik vind het leuk om de controle

Lees meer »

Cindy Catteeuw (KAVR) wint BK lopen op de 800 meter

Pas twee jaar geleden begon de 37-jarige Cindy Catteeuw (37) onder de deskundige begeleiding van trainer Willy Ligneel met competitief lopen bij de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare. Eind juni liep de leerkracht onverwacht naar de Belgische titel op de 800 meter in de categorie V35-39.
The post Cindy Catteeuw (KAVR) wint BK lopen op de 800 meter appeared first

Lees meer »