LIVE ISRAËL. Israël roept opnieuw op om verschillende wijken in Gaza te verlaten

Volgens Palestijns persbureau ‘WAFA’ zijn vrijdagnacht bij een Israëlisch bombardement in het zuiden van de Gazastrook circa 26 doden gevallen. Een ziekenhuisdirecteur bevestigt het nieuws aan persbureau ‘AFP’. Op de bezette Westelijke Jordaanoever viel Israël een gebouw van de Fatah-beweging aan. Daarbij werden minstens vijf Palestijnen gedood, meldt hulporganisatie Rode Halve Maan. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Ze pakten goud en zilver, maar kregen alternatief volkslied en staan niet vermeld in medaillespiegel: hoe komt dat?

Ivan Litvinovich (23) won gisteren op de Olympische Spelen een gouden medaille in het trampolinespringen. En in diezelfde discipline, maar dan bij de vrouwen, veroverde Viyaleta Bardzilouskaya (19) zilver. Maar kijkt u naar de medaillespiegel, zal u hen niet tegenkomen. De reden? Ze komen uit Wit-Rusland. En dat zorgt voor nog meer atypische elementen.

Lees meer »

VS schrappen schikking met vermeend brein achter aanslagen 9/11

De Amerikaanse minister van Defensie heeft vrijdag een streep gezet door een eerder deze week gemaakte afspraak voor strafvermindering met het vermeende brein achter de aanslagen van 11 september 2001, Khalid Sheikh Mohammed, en twee medeplichtigen. In ruil voor een schuldbekentenis zouden de drie levenslange gevangenisstraf krijgen, in plaats van mogelijk de doodstraf.

Lees meer »

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ zorgt ook voor onrust bij nieuwe vrijgezel Rose: “’s Nachts deed ik m’n kamerdeur op slot”

“Ik ben helemaal overdonderd door haar.” Na de heftige exit van Vicky (60) en Ingrid (61) lijkt Jelmont (62) in ‘B&B zoekt lief’ een betere klik te hebben met de derde kandidate, Rose (57). Maar helaas voor hem ziet zij dat zelf anders. In dit gesprek vertelt Rose waarom ze na amper een kwartier al uit Jelmonts bed and breakfast

Lees meer »