Koper bekend van akte waarmee Napoleon domein rond kasteel van Laken kocht

Sony Pictures België heeft de koopakte gekocht van het Koninklijk Domein van Laken, ondertekend door de Franse generaal en dictator Napoleon Bonaparte. Die akte werd vorige maand voor 6.250 euro geveild. De filmdistributeur was geïnteresseerd in de veiling door de release van de film "Napoleon" van regisseur Ridley Scott.

Meer krantenkoppen in België

FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem

FOS De Jakketoes en Cultuursmakers nodigen op woensdagavond 18 september weerman Frank Deboosere uit in De Leest. Het belooft een boeiende avond te worden met een al even boeiende man aan het woord. Wie er nog bij wil zijn, moet zich haasten.
The post FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drones maken slachtoffers in hart van Moskou: is dit de manier om Poetins macht te ondermijnen?

In Rusland is er voor het eerst een burger omgekomen door een Oekraïense drone die insloeg nabij Moskou. Dat gebeurde tijdens een aanval die de grootste van de oorlog wordt genoemd. Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken voor de Russische bevolking. Maar helpt dat wel om Poetins macht te ondergraven? En hoeveel burgers stierven er eigenlijk al op Russisch grondgebied?

Lees meer »

Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel

Op kermiszaterdag organiseerde een groep enthousiastelingen een barbecue voor de bewoners van het Leanderhof. Het was het werk van het comité ’t Vlechtwerk waarbij zich een aantal bewoners heeft aangesloten om af en toe de handen uit de mouwen te steken en iets te organiseren.
The post Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man met wapen bij golfbaan van Trump heeft niet geschoten

De verdachte die zondag werd opgepakt in het onderzoek naar de vermoedelijke mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet geschoten. Dat heeft de waarnemend directeur van de geheime dienst (Secret Service), verantwoordelijk voor de bescherming van hoge Amerikaanse politieke figuren, Ronald Rowe, maandag gezegd.

Lees meer »

“Stond het Thermae Palace in Antwerpen, dan was het al lang gerenoveerd”: Bart Tommelein en John Crombez strijden om de sjerp van Oostende

Ooit waren ze bijna vrienden. Vandaag zijn ze bijna vijanden. De strijd om het stadhuis woedt hard in de enige stad aan zee, Oostende. Een strijd die op 13 oktober ook de nationale spotlights zal kapen. Dat smeekt om een stevig debat voor onze zusterkrant De Zondag met de twee tenoren: de liberale burgemeester Bart Tommelein versus de socialistische uitdager

Lees meer »

Bibliotheek Deinze lanceert prentenverhaal over kunstenaar Emile Claus

De bib van Deinze heeft samen met de stad, het Mudel en uitgeverij De Eenhoorn het prentenverhaal ‘Emile, de prins van het licht’ gelanceerd. Het verhaal gaat over het leven van Emile Claus, de vermaarde impressionistische schilder uit Deinze. "Een boek op maat van kinderen is een boeiende en inspirerende manier om hen kennis te laten maken met Emile Claus",

Lees meer »