KIJK. SpaceX verliest contact met Starship na succesvolle lancering, Super Heavy-booster ontploft na loskoppeling

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft de Starship, de grootste en krachtigste raket ooit gebouwd, succesvol gelanceerd. Daarna viel het contact weg. De landing van de Super Heavy-booster verliep ook niet zoals gepland. De booster had weer op aarde moeten landen, maar dat gebeurde niet. Kort na de ontkoppeling, explodeerde de booster.

Meer krantenkoppen in België

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

LIVE. Links front wint verrassend tweede ronde Franse verkiezingen volgens exitpolls, het Rassemblement National (RN) pas derde

Volgens de exitpolls wordt het linkse Nouveau Front populaire verrassend de winnaar van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) zou pas als derde eindigen. Geen van de partijen lijkt op een absolute meerderheid te kunnen rekenen. Volg hier alle ontwikkelingen, dit artikel wordt voortdurend bijgewerkt.

Lees meer »