KIJK. Remco Evenepoel geeft inkijk in opvallend ontbijt voor tijdrit: “Halve liter Fanta, pistolets én kippenreepjes”

Op 15 oktober reed Remco Evenepoel (23) zijn laatste wedstrijd van het seizoen: de Chrono des Nations. Zo’n maand later geeft Evenepoel op zijn YouTube-kanaal een inkijk in zijn voorbereiding op de tijdrit. Vooral zijn pre-race maaltijd valt op. “Ik eet dit al van bij de junioren en viel quasi nooit naast het podium, dus dit werkt”, klinkt het bij de wereldkampioen tijdrijden. En één detail aan het ontbijt mag nooit ontbreken.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe proefsessies rugby op strand

Rugby Oostende organiseert na het succes in juli ook in augustus nog eens twee proefsessies rugby op het strand. Vanaf september gaan wekelijks trainingen door op sportpark De Schorre.
The post Nieuwe proefsessies rugby op strand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede

Een 51-jarige man is opgepakt op verdenking van moord op een 74-jarige man uit Moorslede. Het lichaam van het slachtoffer werd maandag aangetroffen in zijn woning. Dezelfde verdachte zou afgelopen zaterdag ook brandgesticht hebben bij de woning van zijn ex in Spiere-Helkijn.
The post Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu Tesla-baas fake video van Kamala Harris deelt: waarom Elon Musk de Democraten de rug toekeert

Tesla-baas Elon Musk heeft op zijn sociale netwerk X een nepfilmpje van de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris gedeeld. In die zogenoemde ‘deepfake’-video ‘zegt’ Harris onder meer dat president Joe Biden “seniel” is. Opvallend, want in 2020 stemde Musk nog op Biden. Waarom keert hij de Democraten nu de rug toe? “Biden is een vochtige sokpop in mensenvorm.”

Lees meer »

Scoutslokaal Boechout onbruikbaar na brand: kinderen die er op kamp waren, krijgen elders onderdak en frietjes op terrein van Sfinksfestival

Een pot op het vuur in een scoutslokaal in Boechout heeft een kleine brand en veel rook veroorzaakt. 37 kinderen uit Gembloux waren er op kamp. Ze zijn allemaal ongedeerd maar moesten voor hun laatste kampavond uitwijken naar een lokaal van de gidsen. De burgemeester contacteerde de organisatie van het Sfinksfestival. Die was nog aan het afbreken en hebben hun

Lees meer »

Borstvoeding minst populair bij West-Vlaamse vrouwen: “Door onwetendheid en onzekerheid”

Steeds meer vrouwen geven borstvoeding aan hun boreling, maar het gebeurt nog altijd het minst in West-Vlaanderen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap Opgroeien bij de start van de Week van de Borstvoeding, die loopt tot woensdag 7 augustus. “Informeren en ondersteunen blijft van cruciaal belang.”
The post Borstvoeding minst populair bij West-Vlaamse vrouwen: “Door onwetendheid en

Lees meer »

“Zoals een horrorfilm”: 17-jarige opgepakt voor steekpartij in Engeland – minstens acht gewonden, onder wie ook kinderen

De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt en een mes in beslag genomen na een steekpartij in Southport, ten noorden van Liverpool. Minstens acht personen zijn gewond. Onduidelijk is of er ook slachtoffers zijn omgekomen. Volgens ‘The Liverpool Echo’ is minstens één persoon – wellicht een kind – overleden en zijn meerdere anderen kritiek. Ooggetuigen noemen het incident volgens

Lees meer »

Jongeman op weg naar assisen voor moord zonder motief in Tielt

De Brugse raadkamer heeft een 22-jarige man uit Tielt naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) verwezen voor moord. Dat is de laatste stap op weg naar een assisenproces. Jarod D. bracht zijn slachtoffer met messteken om het leven, maar zijn motief blijft een raadsel.
The post Jongeman op weg naar assisen voor moord zonder motief in Tielt appeared

Lees meer »

Concreet bewijsmateriaal in moord op Marc en Laura in Tenerife? Verdachte Massimo N. blijft betrokkenheid ontkennen

De familie van Massimo N., een van de drie verdachten voor de verdwijning en moord op Laura Trappeniers en Marc Olbrechts in Tenerife, blijft ontkennen dat de Belg iets met de zaak te maken heeft. “Hij is onschuldig”, zegt zijn vriendin. Toch beschikken de Spaanse autoriteiten over enkele concrete bewijzen en menen ze een ijzersterk dossier in handen te hebben.

Lees meer »

Zware celstraffen voor verantwoordelijken dodelijke overstromingen Libië

In Libië heeft een rechtbank 12 ambtenaren veroordeeld voor de dambreuken en de daaropvolgende overstromingen bij de kuststad Derna. Bij die ramp kwamen in september vorig jaar duizenden mensen om het leven. De 12 veroordeelden krijgen celstraffen van 9 tot 27 jaar. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor het slechte beheer van de dam en de gevolgen daarvan.

Lees meer »

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt voor het eerst alcoholvrij bier: “Het gaat om een variant van ons familiebier Ypra”

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brengt voor het eerst sinds de start in 1892 een alcoholvrij bier op de markt, daarmee inspelend op de trend bij consumenten om minder alcohol te drinken. “De nieuwe Ypra heeft een alcoholpercentage van 0,4 procent maar behoudt zijn rijke smaak”, zegt zaakvoerder Omer Jean Vander Ghinste (60).
The post Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt

Lees meer »