Yves Rotty (54) legt eed af als nieuwe korpschef van Brugge: “Ik kan mijn dochter niet genoegen bedanken”

De politie van Brugge heeft officieel een nieuwe korpschef. Yves Rotty (54) legde vrijdagochtend de eed af in het bijzijn van collega’s en familie. Vooral de aanwezigheid van zijn dochter Isabelle deed de man zichtbaar iets. “Ik voel vooral trots en dankbaarheid en ga deze uitdaging vol goesting en enthousiasme aan”, aldus Rotty.

Op 1 juli ging korpschef Dirk Van Nuffel na een politieloopbaan van meer dan 30 jaar met pensioen. Yves Rotty, tot die tijd Directeur Operaties, nam de fakkel van hem over en was sindsdien waarnemend korpschef tot hij officieel benoemd werd via een Koninklijk Besluit. Nu dat laatste er eindelijk is, kon Rotty vrijdagochtend zijn eed afleggen in het stadhuis van Brugge.

Euro 2000

Met Yves Rotty krijgt het korps een vertrouwd gezicht aan het hoofd. Rotty is een geboren en getogen Bruggeling én heeft er al een carrière van 32 jaar opzitten bij de Brugse politie. Zo was hij nauw betrokken bij de politionele opvolging van Euro 2000, het Europees kampioenschap voetbal. “Ik ken Yves als een bescheiden man die zelf niet graag in de schijnwerpers staat, maar vandaag draait het wél allemaal om hem”, glimlachte burgemeester Dirk De fauw (CD&V) vlak voor de eedaflegging.

Geen revolutie

Volgens de burgervader zal het politiekorps onder leiding van Rotty de ingeslagen weg blijven volgen. “Hij plant geen revolutie, maar wil focussen op de continuïteit en behouden wat goed loopt. Al heeft onze nieuwe korpschef ook een open blik op nieuwe uitdagingen. Denk aan het verder uitdiepen van de regiowerking, thema’s als diversiteit en minderheidsgroepen herbekijken en de specialisaties binnen het korps verder professionaliseren zoals de cybercrime. Het korps ‘futureproof’ maken, zeg maar. Ik heb er alvast alle vertrouwen in dat Yves zijn functie schitterend zal uitoefenen.”

Dank voor dochter

De weinige vrije tijd die de nieuwe korpschef nog rest, besteedt hij graag achter zijn piano of in de keuken als hobbykok en kaasmaker. Vakanties brengt hij tegenwoordig door in Denemarken, nu zijn enige dochter Isabelle studeert in Kopenhagen. Zijn laatste dankwoord richtte Rotty dan ook tot haar. Isabelle stond vol trots op de eerste rij en was speciaal afgezakt uit Denemarken om de eedaflegging bij te wonen. “Ik kan mijn dochter niet genoeg bedanken voor haar begrip de voorbije jaren. Als ik nog maar eens niet meteen kon antwoorden op een berichtje omdat ik in een vergadering zat bijvoorbeeld”, sprak Rotty, waarna een innige knuffel volgde. (MM)

The post Yves Rotty (54) legt eed af als nieuwe korpschef van Brugge: “Ik kan mijn dochter niet genoegen bedanken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen

De selecties in tafeltennis en boogschieten voor de Paralympische Spelen in Parijs werden donderdag door het Belgian Paralympic Committee bekendgemaakt. “Onze toppers Laurens Devos (Malle), Florian Van Acker (Langemark) en Ben Despineux (Eupen) zijn erbij”, laat G-sport Vlaanderen weten.
The post Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

Gezinnen sparen kleiner deel van hun inkomsten

De spaarquote van de Belgische gezinnen is in het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 14 procent. In het vierde kwartaal van vorig jaar was dat nog 15,1 procent, zo blijkt uit cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) en de Nationale Bank.

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »