Werknemer bloemenwinkel steelt maandenlang geld uit kassa: 50 uur werkstraf

Een 46-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank heeft 50 uur werkstraf gekregen wegens loondiefstal. J.D. stal maandenlang geld uit de kassa van een bloemenzaak waar hij werkte. Tot de zaakvoerders hem in de val lokten.

In april vorig jaar ging J.D. aan de slag bij bloemenzaak Fleur de Lies. Na zijn opleiding kwam hij in mei in de Oostendse winkel terecht. Vanaf dat moment stak de veertiger geregeld geld in zijn zakken. Dat deed hij telkens wanneer klanten cash betaalden. Door een correctie in te voeren in het kassasysteem kon hij zijn gesjoemel lange tijd camoufleren.

Maar na enkele maanden begonnen de zaakvoerders argwaan te krijgen. Om J.D. in de val te lokken, schakelden ze een mystery shopper in. Die betaalde zijn aankoop cash en hield de man vervolgens in de gaten. Zo viel J.D. in december vorig jaar door de mand. De man werd op staande voet ontslagen.

5.000 euro schadevergoeding

“Ik ging door een moeilijke financiële periode”, zei D. tijdens de pleidooien. “Het spijt mij.” De zaakvoerders stelden zich burgerlijke partij en vroegen ruim 8.000 euro schadevergoeding. Maar volgens J.D. ging het om maximaal 2.500 euro. De rechtbank hield het vrijdag uiteindelijk op 5.000 euro.

De procureur vroeg een jaar celstraf met uitstel. De verdediging drong tevergeefs aan op een opschorting. Als J.D. die niet correct uitvoert, wachten hem zes maanden cel. Hij moet ook het gestolen geld terugbetalen. (AFr)

The post Werknemer bloemenwinkel steelt maandenlang geld uit kassa: 50 uur werkstraf is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »