Oekraïne beweert posities op de bezette Dnjepr-oever te hebben veroverd

Oekraïne heeft vrijdag aangekondigd enkele posities op de bezette Dnjepr-oever te hebben veroverd op de Russen. Het zou gaan om het eerste succes van het Oekraïense tegenoffensief sinds de herovering van het dorpje Robotyne in augustus.

Meer krantenkoppen in België

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Zit Biden binnenkort zonder centen? Donoren houden vinger op de knip

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »