Europol lanceert nieuwe Most Wanted-lijst, met 2 mensen die door België worden gezocht

Europol heeft vrijdag een nieuwe versie van haar Most Wanted-lijst gelanceerd. Op de lijst staan ruim vijftig nieuwe namen, onder wie ook twee criminelen die door de Belgische politiediensten worden opgespoord. Dat blijkt vrijdag uit een mededeling van de Europese politieorganisatie.

Meer krantenkoppen in België

Broers Samyn met KSKV Zwevezele Ploeg van’t stad

Jaarlijks wordt er gestreden tussen de twee Wingense voetbalploegen KVC Wingene en KSKV Zwevezele om de titel Ploeg van ’t stad. Het werd een spektakel met een verrassend verloop. De broers Thibeau en Maxime Samyn van de Zwevezeelse club verlieten glunderend het terrein.
The post Broers Samyn met KSKV Zwevezele Ploeg van’t stad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zal de oorlog zich uitbreiden naar hier? Kolonel Housen geeft antwoord op vragen van onze lezers: “De komende weken worden cruciaal voor Oekraïne”

De komende weken worden cruciaal voor de oorlog in Oekraïne. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert,

Lees meer »

Tim Merlier kroont zich, ondanks kettingproblemen, tot Europees kampioen – Jasper Philipsen eindigt vierde

Tim Merlier (31) heeft het Europees kampioenschap in Limburg naar zijn hand gezet. In een massasprint haalde hij het met een sterk eindschot van de Nederlander Olav Kooij en de Est Madis Mihkels. Nochtans had de pion van Soudal Quick-Step in volle finale nog af te rekenen met kettingproblemen. Topfavorieten Jasper Philipsen en Jonathan Milan vielen naast het podium.

Lees meer »

Nee, Eddy van ‘Thuis’ komt niet op voor Vlaams Belang in Aalst: “We overwegen verdere stappen”

De productie van Thuis heeft een valse verkiezingsadvertentie die verscheen op sociale media gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook. Dat schrijft VRT NWS. In de advertentie wordt het personage Eddy voorgesteld als een kandidaat voor Vlaams Belang in Aalst. Zowel de productie als acteur Daan Hugaert distantiëren zich ervan en “overwegen verdere stappen”.

Lees meer »

Inge Reyntjens schuldig bevonden aan moord op zus Heidi

Een Antwerpse assisenjury heeft Inge Reyntjens (56) donderdag, na ruim vier uur beraadslaging, schuldig bevonden aan de moord op haar verstandelijk beperkte zus Heidi Reyntjens (49). Het slachtoffer verdronk vijf jaar geleden door haar toedoen in het kanaal Dessel-Schoten in Turnhout. Inges ex-vriendin Daisy V.M. (42) werd vrijgesproken, zoals het openbaar ministerie ook had gevorderd.

Lees meer »

Jenthe Verstraete kijkt uit naar het WK wielrennen in Zürich: “Zullen als blok moeten koersen”

Jenthe Verstraete (18) rijdt volgende week donderdag het WK op de weg voor junioren in Zürich. De Ingelmunsternaar werd door bondscoach Serge Pauwels in de vijfkoppige selectie opgenomen. “Serge heeft al verteld welke tactieken we kunnen toepassen tegen de vijf buitenlandse favorieten.”
The post Jenthe Verstraete kijkt uit naar het WK wielrennen in Zürich: “Zullen als blok moeten koersen”

Lees meer »

VS viseert Russisch tv-netwerk RT met sancties: “Belangrijk onderdeel van Russische oorlogsmachine”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »