Avelgemstraat in Zwevegem na anderhalf jaar weer open voor het verkeer

De Avelgemstraat in Zwevegem werd vrijdagavond opnieuw opengesteld voor het verkeer. Daarmee komt een einde aan de rioleringswerken die ruim anderhalf jaar duurden.

De rioleringswerken startten halfweg april 2022. Eerst werd de Kortrijkstraat aangepakt. Daarna het deel aan de kerk en sinds halfweg augustus het stuk in de Avelgemstraat vanaf de Kasteelstraat tot het kruispunt met de Leopoldstraat en de Twee Molenstraat.

Riool in slechte staat

Aanvankelijk werd gedacht dat dit stuk zou afgewerkt zijn tegen eind september, maar onvoorziene werken zorgden voor vertraging. “Tijdens de werken werden er niet geïnventariseerde leidingen en afvoeren ontdekt waardoor er extra voorzichtig diende gewerkt te worden. Daar bovenop bleek dat het stuk riool waarop diende aangesloten te worden zich in heel slechte staat bevond waardoor er extra vernieuwingswerken zich opdrongen. Dit had uiteraard zijn tijd nodig. Bijkomende reden van vertraging was dat Proximus besloot om dan toch hun papier-loodkabel te vervangen in dit stuk van de straat. Ook de weersomstandigheden de jongste weken, speelden niet in het voordeel”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Desmet.

Vrijdag werd nog hard gewerkt om de weg te kunnen openstellen, wat rond 16.30 uur gebeurde. Volgende week dienen nog enkele kleine zaken afgewerkt te worden, maar deze zullen geen verkeershinder veroorzaken.

Schepen Desmet was in zijn nopjes dat de werken kunnen afgesloten worden en de weg terug open. Hij trakteerde de arbeiders dan ook op gebak en een alcoholvrij drankje.

The post Avelgemstraat in Zwevegem na anderhalf jaar weer open voor het verkeer is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Tour de France win je in de keuken

03:01 De Ronde van Frankrijk wordt de komende drie weken ook een race naast de fiets. De koers is in de ban van een kennissprint in functioneel eten om te presteren, in de bekende jacht op elk procent winst…

Lees meer »

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »