Ziekenhuis in Gaza is herschapen tot oorlogszone: “Is iedereen gewoon aan het wachten tot we hier allemaal sterven?”

Met de inval in het Al-Shifaziekenhuis in Gaza-Stad betreedt Israël onbekend terrein. Gesteund door de VS wil het bewijzen dat Hamas het ziekenhuis als basis gebruikt en er patiënten en vluchtelingen als menselijk schild inzet.

Meer krantenkoppen in België

Zeven verkozenen vervangen in gemeenteraad van Heuvelland de voorbije zes jaar: verjonging is echt wel geslaagd

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 19 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Heuvelland, zetelen er vandaag nog twaalf in de gemeenteraad.
The post Zeven verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Inbraak met geweld, losse handjes en gedwongen groepsseks: hoe is het andere leden van Jackson-clan vergaan?

Hij stond bekend als the King of Pop, zij schitterde donderdagavond in het Sportpaleis in Antwerpen. Michael en Janet Jackson waren altijd al de meest prominente figuren uit de familie, maar hoe gaat het met hun andere broers en zussen? Van een gigantische schuldenberg over huiselijk geweld tot tal van mislukte huwelijken: de overige Jacksons moeten zeker niet onderdoen voor

Lees meer »

Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Hier is geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Morgen keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »

Pogacar rijdt op eerste beklimming van de San Luca meteen een gaatje bijeen, Evenepoel is niet mee

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Vremde krijgt opnieuw een geldautomaat

Volgend voorjaar zouden de inwoners van Vremde (Boechout) weer cash geld moeten kunnen afhalen in hun eigen buurt. Batopin, een initiatief van de 4 grootbanken, had al ingestemd om een geldautomaat te plaatsen in Vremde. Nu heeft de gemeenteraad ook een stuk grond aan de Kerkweg toegewezen.

Lees meer »

KIJK. De speech van de Bayern-CEO voor Kompany: “We zijn blij dat je hier bent en ons weer vreugde bezorgt”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde woensdagavond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »

Goud voor Marcel en Monique

Op zondag 8 september vierden Marcel Dochy (74) en Monique Berghman (72) hun gouden jubileum in het Munchenhof in Langemark.
The post Goud voor Marcel en Monique appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant Molendries

Genieten van een menu dat je in een restaurant met een Michelin-ster vindt? Het kan bij restaurant Molendries in Onledemolen. Het sociaal tewerkstellingsproject vernieuwde namelijk de samenwerking met Hostellerie Saint-Nicolas uit Elverdinge. Sterrenchefs Franky en Michaël Vanderhaeghe stelden samen met de chef van Molendries een exclusief menu samen.
The post Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant

Lees meer »