Vlaanderen vangt bot bij Raad van State over verschuiving vliegroutes

De Vlaamse regering heeft nul op het rekest gekregen van de Raad van State in de discussie over de verschuiving van bepaalde vliegroutes van en naar Brussels Airport, die te maken heeft met een nieuwe navigatietechniek op basis van satellieten in plaats van bakens op de grond. Dat meldt ‘L’Echo’ vandaag.

Meer krantenkoppen in België

Personeel en directie onder de indruk omdat ze als verdachten verhoord worden in onderzoek naar gruwelijke foltering in cel

In het onderzoek naar de foltering in een cel van het arresthuis in Antwerpen is de politie directie- en personeelsleden van de gevangenis aan het verhoren. Ze kregen een uitnodiging waarop staat dat ze verdacht worden van poging tot moord. “Maar bij de uitnodiging zat ook een begeleidende brief en de verhoren verlopen voorlopig heel gemoedelijk.”

Lees meer »

Sergio Quisquater schroefde alcoholverbruik enorm terug: “Toch zondig ik 1 keer per maand, dan vlieg ik in het bier”

Tram 6 is nog een jaartje verwijderd, maar Sergio Quisquater (59) voelt zich soms alsof hij al meerdere levens heeft geleefd. “Ik ben genoeg met mijn kop tegen de muur gelopen.” In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij openhartig over zijn hoe hij geld vaak rapper uitgaf dan dat het binnenkwam, hoe hij alle plezier in optreden verloor na het Songfestival en

Lees meer »

Hermes Club Oostende brengt eigen jogging en prestatieloop

Op vrijdag 30 augustus organiseert HCO opnieuw een Hermesloop, die deel uitmaakt van het Movement Running criterium 2024. “Vorig jaar hadden we ongeveer 200 deelnemers en we hopen om telkens beter te doen”, aldus de organisatoren.
The post Hermes Club Oostende brengt eigen jogging en prestatieloop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie waarschuwt voor dieven die opnieuw Peugeots viseren in Marke: “Meld verdachte handelingen meteen”

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 augustus probeerden autodieven opnieuw een Peugeot 3008 te stelen in Marke. Ze geraakten zonder sleutel in het voertuig, dit door een toestel met uitleessoftware te gebruiken die signalen van dit type Peugeot kan capteren.
The post Politie waarschuwt voor dieven die opnieuw Peugeots viseren in Marke: “Meld verdachte handelingen meteen”

Lees meer »

Blauwtongvirus op 874 plaatsen in België vastgesteld

Het blauwtongvirus is op 874 plaatsen in België vastgesteld. Dat blijkt dinsdag uit recente cijfers van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Vorige week maandag ging het nog om 501 uitbraken, een forse stijging dus. Maar de verspreiding van het virus – met een seizoensgebonden verloop – gaat zoals verwacht, zegt FAVV-woordvoerder Hélène Bonte.

Lees meer »

Amerikaanse talkshowpionier Phil Donahue (88) overleden

De bekende Amerikaanse talkshowhost Phil Donahue is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie aan het programma ‘Today’ van NBC. De televisiester was een echte trendsetter op vlak van talkshows en werd populair als presentator van ‘The Phil Donahue Show’.

Lees meer »

Legertop Oekraïne meldt Russische luchtaanval op Kyiv

De Oekraïense legertop meldt opnieuw Russische luchtaanvallen op hoofdstad Kyiv en elders in het land. De toestand rond de kerncentrale bij de Oekraïense stad Zaporizja is aan het verslechteren. Dat laat Rafael Grossi, de algemeen directeur van het Internationaal Atoomenergieagentschap, weten. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »