Opnieuw kapitaalronde bij onlinesupermarkt Crisp

06:00 De Nederlandse onlinesupermarkt Crisp, die sinds midden 2022 in België actief is, haalt 35 miljoen euro op. De kapitaalinjectie moet de groei verder ondersteunen. ‘Winstgevend in België zullen we pas …

Meer krantenkoppen in België

“Elke dag trekken we 10 rijbewijzen in”: waarom politie sinds juni jacht maakt op bestuurders die gsm’en achter stuur

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »

WIT stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor: elf nieuwe namen op de lijst

Het voorbije weekend maakte coalitiepartij WIT de namen en volgorde bekend van de kandidaten die op zondag 13 oktober zullen meedingen naar de stem van de kiezer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker van WIT wordt fractievoorzitter Dieter Debacker, de drie huidige schepenen duwen de lijst.
The post WIT stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor: elf nieuwe namen op de lijst appeared first

Lees meer »

Gemeenten die fuseren in 2025 moeten op 13 oktober voor het eerst gemeenteraad kiezen

Vanaf 1 januari 2025 daalt het aantal Vlaamse gemeenten van 300 naar 285. Die dag zien 13 nieuwe fusiegemeenten, waarbij twee of meer gemeenten fuseren, het levenslicht. De gemeenten die dan fuseren moeten op 13 oktober voor het eerst een gemeenteraad kiezen voor hun nieuwe gemeente. Door de fusieoperatie zal Vlaanderen de komende jaren honderden lokale mandatarissen minder tellen.

Lees meer »

Groei werkgelegenheid valt bijna stil, verwacht Planbureau

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. In 2024 zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen.

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »