Internationale delegatie van journalisten brengt bezoek aan Roeselare om stad culinair te promoten

Toerisme Vlaanderen bracht deze week internationale culinaire journalisten naar Roeselare. Ze leerden de culinaire geneugten van onze stad en streek kennen. Hun verhaal concentreerde zich natuurlijk rond het verhaal van driesterrenrestaurant Boury.

“Toerisme Vlaanderen wil nog meer culinair toerisme promoten en Roeselare speelt daar nu een grote rol in”, vertelt Ben Boury van restaurant Boury. “Dinsdagavond zijn tien culinaire journalisten uit Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, en een uit België aangekomen in Roeselare. Ze sliepen bij ons in de Caspium guest rooms en in B&B Ter Wallen in Izegem waar we vaak mee samenwerken. De eerste avond zijn we samen lekkere Vlaamse kost gaan eten bij Madame Cocotte als eerste informele kennismaking met de Bouryfamilie en op woensdagmorgen volgde een kennismaking met de jacht in Oostvleteren en een lunch in een jachthuis. Woensdagnamiddag stond een bezoek aan brouwerij Rodenbach op het programma en ‘s avonds kwam het gezelschap dineren in restaurant Boury. Donderdagmorgen was er een bezoek aan Het Kunstuur en een begeleide stadswandeling. ‘s Middags was er een lunch in de Keuken van Roeselare bereid door de Boury Academy en in de namiddag werd kaasboerderij ‘t Groendal bezocht.”

Gastronomische media

“Deze internationale journalisten of influencers zullen tijdens en na de reis verslag uitbrengen over dit bezoek aan Roeselare en omliggende regio, in de gespecialiseerde gastronomische media waarvoor ze werken, of via hun eigen socialemediakanalen”, vertelt schepen van Toerisme Matthijs Samyn. “Een dergelijk bezoek overtuigt hopelijk nog meer mensen, ook uit het buitenland, om een trip te maken naar Roeselare en daarbij alle smaakvolle troeven zoals Boury, Rodenbach en ‘t Groendal, maar ook Het Kunstuur te bezoeken.”

Burgemeester Kris Declercq besluit: “Voeding is een van de drie speerpunten uit onze citymarketing. We zijn dan ook blij dat Toerisme Vlaanderen ons vroeg om mee na te denken hoe we een dergelijke culinaire perstrip kunnen uitwerken. Restaurant Boury met zijn drie Michelinsterren spreekt fijnproevers aan tot buiten de grenzen, maar het programma van de trip toont aan dat Roeselare en de omliggende vallei van de voeding een internationale aantrekkingskracht heeft.”

The post Internationale delegatie van journalisten brengt bezoek aan Roeselare om stad culinair te promoten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Pedri neemt Kroos niets kwalijk en weet het zeker: “Onze Spaanse droom blijft duren” – De la Fuente moet puzzelen

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »