Grote politieoperatie tegen pro-Hezbollah-organisatie in zeven Duitse deelstaten

De Duitse politie heeft in een onderzoek naar het Islamitisch Centrum Hamburg (IZH), dat doorgaat voor het verlengstuk van het Iraanse regime, 54 gebouwen in 7 deelstaten doorzocht. Dat deelt het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdagvoormiddag mee. Er loopt een onderzoek tegen het IZH, dat kan uitmonden in een verbod op de organisatie.

Meer krantenkoppen in België

Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw”

In het weekend van 21 en 22 september vindt voor de zesde keer de Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar mochten de organisatoren ruim 6.000 deelnemers ontvangen. En bij goed weer worden er opnieuw zoveel verwacht.
The post Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »

“Die avond zou hij bob zijn, maar op het feest werd hij overtuigd om te drinken”: L.W. (36) neemt de schuld op zich na dodelijk ongeval in Koningshooikt

“Ik heb zoveel spijt. Spijt voor Joyce en Wim. Spijt voor hun kinderen, voor hun ouders.” Een emotionele L.W. (36), deze ochtend in de politierechtbank van Mechelen. Op een trouw in september 2022 had de man aan het koppel beloofd bob te zijn, maar op de terugweg reed hij met 138 km/u en 1,83 promille in zijn bloed recht op

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) teruggevonden in Thailand: lokale autoriteiten gaan uit van spijtig ongeval

De Belgische toeriste (28) die sinds vrijdag vermist was in de provincie Mae Hong Son, in het noorden van Thailand, is dood teruggevonden. Dat werd door de lokale politie bevestigd aan VTM NIEUWS. De lokale autoriteiten gaan uit van een spijtig ongeval. Het lichaam van de vrouw wordt morgen overgebracht naar Chiang Mai, de hoofdstad van de provincie.

Lees meer »

Blinken maandag naar Londen om over Midden-Oosten en Oekraïne te praten – Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »