Erevoorzitter van Flac Ieper Jacques Devos overleden

Op zondag 12 november overleed Jacques Devos in het Jan Yperman Ziekenhuis. Hij was oud-voorzitter en nu nog erevoorzitter van atletiekclub Flac Ieper.

Jacques werd geboren in Ieper op 4 februari 1949. Hij was de echtgenoot van Ciska Seaux en woonde in Ter Olmen in Ieper. Jacques was de papa en opa van Dieter en Nathalie Devos-Christiaens en kinderen Leon en Louis, van Klaas en Katrien Allemeersch-Devos en kinderen Wieland en Robin en van Jeroen en Siska Devos-Gobin en kinderen Julia en Vic. Jacques was bestuurslid van Atletiekclub Ieper en erevoorzitter van Flanders Atletiekclub.

“Jacques was een stil, maar overtuigde atletiekkenner en bezieler van de fusieclub Flac, waar hij in 2001 voorzitter van werd”, vertelt Ives Goudeseune, huidig voorzitter van Flac Ieper. “Onder zijn bewind mochten wij de groei van Flac meemaken. Sinds 1989 was hij ook ondervoorzitter van ACIP/Flac kern Ieper. Een tijdje geleden wenste hij de fakkel door te geven, niet enkel omwille van gezondheidsproblemen maar vooral omdat hij de jongere generatie nauw wilde betrekken bij de organisatie. Dankzij zijn inzet mochten heel wat leden van Flac deelnemen aan Eurocupwedstrijden voor atleten jonger dan 20 jaar. Jacques was ook bezieler van de Ieperse scholenveldloop, steunpilaar van de Grote Prijs Stad Ieper en de provinciale kampioenschappen meerkampen. De Flac-familie is in grote rouw bij het verlies van onze talentrijke erevoorzitter”, besluit Ives Goudeseune.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 18 november 2023 om 10.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouw Middelareskerk in Ieper. Daarna wordt Jacques begeleid naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats te Ieper.

The post Erevoorzitter van Flac Ieper Jacques Devos overleden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »