Wedkantoren moeten opnieuw identiteitscontroles uitvoeren

Vanaf 1 december 2023 moeten wedkantoren opnieuw identiteitscontroles uitvoeren om na te gaan of hun klanten meerderjarig zijn en al dan niet op de lijst met uitgesloten personen (EPIS) staan. Eerder had een rechter het koninklijk besluit (kb) dat voorziet in de verplichte controle geschorst, maar nu heeft het hof van beroep van Luik die beslissing vernietigd, met als gevolg dat het kb opnieuw in werking treedt. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt reageert tevreden.

Meer krantenkoppen in België

Studio Bless is nieuw in het centrum van Dudzele

Op maandag 7 oktober opent langs de Westkapelse Steenweg 27 in Dudzele met Studio Bless een nieuw kapsalon. Jennifer Van Laarhoven is de zaakvoerster. “Ik kwam tot het besef dat ik mijn passie als kapster miste.”
The post Studio Bless is nieuw in het centrum van Dudzele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thomas krijgt makeover tijdens ‘Blind Getrouwd’ huwelijksreis in Mexico: “Karlien mag kiezen wat ermee gebeurt”

In de categorie ‘zaken die je zeker moet gedaan hebben op huwelijksreis in Mexico’: je kersverse echtgenoot restylen. Het is dan misschien geen mainstream activiteit, maar blind trouwen is dat ook niet. Karlien en Thomas trekken Mexico City dan ook in met een missie: een nieuw kapsel voor Thomas, die het lot van zijn lokken in de handen legt van

Lees meer »

Verzorgers internetsensatie bever Nibi vechten bevel tot vrijlating aan: “Haar hier laten is haar leven redden”

Nibi, een twee jaar oude bever die uitgroeide tot internetsensatie, is in een rechtszaak verzeild geraakt nadat haar verzorgers het bevel kregen haar terug vrij te laten in het wild. Het dier is te zeer gehecht geraakt aan mensen wat een vrijlating erg moeilijk maakt. Haar verzorgers vechten het bevel nu aan en krijgen daarbij de steun van duizenden fans.

Lees meer »

“Na 25 jaar op die stoel, wou ik eens iets anders doen”: Boom uit ‘The Masked Singer’ blijkt bekend VRT-gezicht

“In mijn job heb je een zekere sérieux die je niet zomaar op het spel wil zetten”. Het schermgezicht dat vrijdagavond afviel in ‘The Masked Singer’ had wel wat overtuiging nodig om het pak van Boom aan te trekken. Maar zijn deelname was een welgekomen verademing van zijn dagelijkse job. “Dit heeft deugd gedaan.” Opgelet, hierna volgen spoilers.

Lees meer »

Vladimir Ivic op lijst van Anderlecht om de nieuwe trainer te worden

In zijn zoektocht naar een nieuwe coach, heeft Anderlecht ook Vladimir Ivic (47) op de lijst staan. In tegenstelling tot Mark van Bommel, door paars-wit al gepolst, is Ivic een alles behalve bekende of ronkende naam. De Serviër speelde met Maccabi Tel Aviv twee keer achter elkaar kampioen en zit na een avontuur bij het Russische Krasnodar zonder club.

Lees meer »

Inefficiënt Anderlecht blijft spartelen

Na het gelijkspel tegen Dender (1-1) en vier punten uit de laatste vijf matchen zakt Anderlecht verder weg in het klassement. De toekomstige trainer zal zijn handen vol hebben met deze ploeg. Al deed interim-trainer David Hubert wel een interessant experiment met twee spitsen.

Lees meer »

“Er is één grote favoriet”: Europees en Belgisch gravelkampioen Jasper Stuyven droomt van regenboogtrui, maar predikt realisme

Van drie tinten blauw met gele sterren naar multicolore regenboogstrepen. Het lijkt een kleine stap voor Europees gravelkampioen Jasper Stuyven (32). Ware het niet dat het WK zondag in Vlaams-Brabant een polyvalent fenomeen aan de start krijgt. “Die de klasse en technische bagage heeft om iedereen onder druk te zetten en het verschil te maken.” Ra ra ra…

Lees meer »