Tweede terrein FC Dadizele Sport nog altijd zonder verlichting

Dat het tweede terrein van voetbalclub FC Dadizele Sport nog altijd niet beschikt over verlichting kwam op de gemeenteraad nogmaals ter sprake. Ondertussen blijft het lokale bestuur op zoek naar een nieuwe locatie voor de club, want de huidige accommodatie in de Oliekotstraat is zonevreemd.

“Op het tweede voetbalveld in Dadizele is er nog altijd geen verlichting”, zegt fractieleider Ward Gillis (PRO). “Hierdoor kan er op herfst- en winteravonden op dit veld niet getraind of gespeeld worden. Deze problematiek werd de laatste jaren al meermaals tevergeefs aangekaart op de gemeenteraad. Ook de gesprekken tussen FC Dadizele Sport en het gemeentebestuur leverden niets op.”

VK Dadizele vertrok destijds met het eerste elftal naar Schiervelde in Roeselare, maar daar kwam eind vorig seizoen een einde aan. De club van voorzitter Bart Allossery vroeg bij Voetbal Vlaanderen een nieuw stamnummer aan en FC Dadizele Sport was een feit.

Gillis vroeg of de gemeente al opdracht gaf aan de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) om een studie op te maken rond mogelijke zoekzones voor een nieuwe sportaccommodatie in Dadizele en of het gemeentebestuur al stappen ondernomen heeft om de voetbalinfrastructuur in de Oliekotstraat mogelijk definitief te kunnen laten vergunnen. “Ja, maar we kregen een negatief advies van zowel de provincie als Vlaanderen”, aldus schepen van Sport Jürgen Deceuninck (STERK). “Zorg dat de ouders en de jeugd content zijn en ze kunnen trainen op het tweede terrein”, aldus Ward Gillis. “Ik snap niet waarom men zo vijandig is tegenover FC Dadizele Sport.”

Niet vijandig

“Ik ben niet vijandig”, reageert schepen Deceuninck. “Alles in onze schoenen schuiven is gemakkelijk en kort door de bocht. Om maar één voorbeeld te geven: sedert 2019 heeft de club nog geen enkel sportsubsidiedossier ingediend.” “Het is daar geen recreatief gebied, verlichting mag er niet”, laat burgemeester Ward Vergote (Visie) horen.

“Vorig seizoen was het probleem minder nijpend, want dan speelde de eerste ploeg in Roeselare en kon de jeugd trainen op het eerste terrein”, aldus fractieleider Veerle Demeulenaere (NVAPlus). (EDB)

The post Tweede terrein FC Dadizele Sport nog altijd zonder verlichting is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

“Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts

Kyana Annys (19) is een beloftevolle darter. De Meense kreeg de smaak te pakken dankzij haar pleegvader en pépé Bjorn Alliet. “Hij is een godsgeschenk”, zegt Kyana, die al een bewogen jong leven achter de rug heeft.
The post “Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts appeared first on KW.be.

Lees meer »