Twee overstromingen in één week vernielen nieuwe brasserie in Watou: “We sluiten nu om opnieuw te beginnen”

Twee keer in amper een week overstroomde de nieuwe brasserie van Christiaan (59) en Manuela (46) naast de kerk van Watou. De moed zou voor minder in de schoenen zinken. “We sluiten nu om opnieuw te beginnen.”

“Na de eerste overstroming van maandag bleven we hier flirten met de grens”, zegt Christiaan Parrein (59) die in bijberoep brasserie de Smouthoek uitbaat met zijn partner in het Poperingse grensdorp Watou. “Ik had net een nachtshift gedraaid in de fabriek van Aviko en na een paar uur slapen, werd ik dinsdag wakker van de regen. Ik heb alle zandzakjes opnieuw geplaatst, platen gemonteerd en opgeschuimd, maar het was weer niet voldoende.”

Naast kerk

De brasserie ligt middenin de dorpskern naast de kerk. De eerste overstroming zorgde voor grote schade. “De vloer was eraan voor de moeite en steekt op bepaalde plaatsen omhoog”, aldus Christiaan. “Intussen is er meer kapot, zoals plinten en muren, want het water kwam hoger dan de vorige keer. Dit is ook geen proper water, hé. Gelukkig waren we met een vijftiental mensen die constant het water hebben uitgepompt. Toch is de schade vrij ernstig. Zo kunnen we niet open doen.”

Moeilijke periode

De brasserie blijft niet voorgoed gesloten. “Alles was nieuw en moet er weer uit om helemaal van nul te herbeginnen. We zijn pas een jaar open nadat we deze rijwoning volledig hebben opgeknapt en omgebouwd tot brasserie. Het is een heel moeilijke periode voor ons: alles wat we hebben opgebouwd, zagen we naar de vaantjes gaan.”

Dag en nacht

“In de fabriek werkten we vier op vijf zodat we op vrijdag, zaterdag en zondag deze horecazaak konden openhouden. We werken dag en nacht. Deze namiddag liet ik de moed wat zakken, maar de vele helpende handen doen deugd. Daar ben ik iedereen heel dankbaar voor. Ik wil hen iets teruggeven en zij willen dat onze nieuwe zaak blijft voortbestaan. We doen verder voor het dorp. Ik ben hiervan afkomstig, ik ken hier veel mensen en men vraagt mij om door te gaan.”

Bang hart

“We zijn laat begonnen met deze brasserie en als we dit drie, vier keer zouden meemaken, geven we er de brui aan. Het is nu twee keer gebeurd. Donderdag wordt weer veel regen voorspeld. Ik hoop dat het niet waar is, maar ik zal de zandzakjes en platen best niet te ver weg leggen. We wachten af met een bang hart.” (TP)

The post Twee overstromingen in één week vernielen nieuwe brasserie in Watou: “We sluiten nu om opnieuw te beginnen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

“Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Op de Guldensporenviering in Kortrijk op woensdag 10 juli zal ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig zijn. “Horen de Vlaamse onderhandelaars ons brullen en krijgen de 20.000 wachtenden eindelijk waar ze recht op hebben? Het regeerakkoord zal het uitwijzen”, klinkt het bij Youri Devlaminck.
The post “Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »