Stijgende kosten zadelen algemene ziekenhuizen voor het eerst op met verlies

De algemene ziekenhuizen hebben vorig jaar voor de eerste keer een verlies laten optekenen voor hun kernactiviteiten. Omdat de kosten sneller stegen dan de omzet kwam het gewoon bedrijfsresultaat uit op -181 miljoen euro, zo blijkt woensdag uit cijfers van Belfius, dat al voor de 29ste keer de financiën van de algemene ziekenhuizen uitvlooide. Voor dit jaar wordt een lichte beterschap verwacht, maar zou het resultaat negatief blijven.

Meer krantenkoppen in België

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten”

Nieuwe Markt, nieuwe handelszaken. In het pand van wat IJsdelicatessen Cloet is geweest op de hoek met de Zuidstraat, is de gezonde takeaway-zaak The Green Bowl van start gegaan. Je kunt er een kom verse, gezonde voeding afhalen samen met frisse smoothies.
The post The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond

Lees meer »