Seppe Gantois na zijn vier goals in één match voor KVK Westhoek: “Nooit eerder meegemaakt”

Na de nipte thuisnederlaag tegen SC Wielsbeke zette KVK Westhoek een glansprestatie neer op het veld van Pepingen-Halle. Seppe Gantois scoorde vier van de zes bezoekende goals. Zondag willen ze op dit elan doorgaan tegen Wambeek-Ternat.

Seppe Gantois was blij met de reactie van zijn ploeg na de nederlaag tegen SC Wielsbeke. “Tegen Wielsbeke vond ik dat er een puntendeling in zat, want voetballend waren we de betere ploeg tegen een stug Wielsbeke”, vertelt hij. “Dat we dan met zo’n prestatie – een 0-6-overwinning – kunnen reageren tegen SK Pepingen-Halle is fantastisch. De rode lantaarn had vooraf nog maar één keer thuis verloren, met 1-2 van Wielsbeke.”

Niet onderschatten

“De coach had ons gewaarschuwd dat we hen zeker niet mochten onderschatten. Na Blankenberge was het onze tweede uitoverwinning met zes doelpunten”, vervolgt Gantois. “Hiermee hebben we nu de sterkste aanval, met 29 doelpunten. Er zat zelfs nog meer in, maar na de 0-5-ruststand ga je onbewust het gaspedaal wat minder induwen. Er werd ook geroteerd en in het slot kwam zelfs invallersdoelman Tiziano Delmotte nog in als veldspeler om Chems Guenoune af te lossen.”

Seppe was kapitein, want Kevin Gallo zat een schorsingsdag uit. De aanvaller deed de netten vier keer trillen in de eerste 50 minuten. “Ik denk dat het de eerste keer is dat ik vier keer kan scoren in een match. Een hattrick lukte wel al, destijds bij KV Kortrijk. De week ervoor deed ik ook goeie acties, maar toen zat het wat tegen in de afwerking. Dankzij deze vierklapper breng ik mijn totaal op zeven stuks.”

Met deze zege staat KVK Westhoek derde met 20 punten, op vier punten van leider SC Wielsbeke. De twijfels zijn volledig weggewerkt. “Ook ik twijfelde wel even of ik de juiste beslissing nam om te blijven. Ik zit hier al lang en ik zit hier goed. Mijn doel is om in tweede amateur te spelen op termijn, het liefst met deze ploeg.”

Titel

“Het kan snel gaan. In het begin vreesden ze nog voor het behoud. Na enkele weken leek de linkerkolom een realistische doelstelling en nu verwachten er al mensen dat we zouden meedoen voor de titel. Bij een goeie reeks kunnen we omhoogkijken, maar als we een dipje zouden kennen, kan het ook snel de andere richting uitgaan. Wij bekijken het gewoon week per week en doen geen grote uitspraken. Op papier wacht nu een makkelijker programma, maar in deze reeks kan er veel. Bovendien is het cruciaal dat we gespaard kunnen blijven van blessures en schorsingen, want de kern is niet heel breed.”

Zondag komt KFC Wambeek-Ternat naar het Crackstadion. “Een onbekende tegenstander, maar de coach zal er weer op hameren dat we niemand mogen onderschatten. Het is weer van nul beginnen”, aldus de 25-jarige spits uit Woesten.

Zondag 19 november om 15 uur: KVK Westhoek – KFC Wambeek-Ternat.

The post Seppe Gantois na zijn vier goals in één match voor KVK Westhoek: “Nooit eerder meegemaakt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering, onder leiding van premier Dick Schoof, officieel van start na eedaflegging bij koning 

Vandaag legt de nieuwe Nederlandse regering de eed af. Het kabinet, onder leiding van de partijloze minister-president Dick Schoof, wordt beëdigd door koning Willem-Alexander. Dat gebeurt in Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning in Den Haag. Na bijna 14 jaar bewind van Mark Rutte, de langstzittende premier in de Nederlandse geschiedenis, komt er een nieuwe ploeg aan

Lees meer »

De Panne erkend als Sportbedrijf

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.
The post De Panne erkend als Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »