Radio 2 Digitour strijkt neer in Roeselare met advies over allerhande digitale toepassingen

Roeselare vormt sinds dinsdagochtend als eerste West-Vlaamse stad het decor van de Radio2Digitour, een combinatie van live radio, infosessies en persoonlijk advies rond digitale toepassingen.

Presentator KimDebriegaat tot en met vrijdag 24 november vanop de Grote Markt met voorbijgangers, luisteraars en experts in gesprek over onder andere online bankieren. Ook deRoeselaarsedigihelpersstaan paraat voor iedereen met digitale vragen. Want Roeselare beschikt over een uitgebreid aanbod aandigihulp, zodat iedere inwoner mee kan met de digitale sneltrein.

De Radio2Digitouris een van de initiatieven van de VRT om Vlamingen van alle leeftijden mee te krijgen op de digitale sneltrein. Uit studies van de Koning Boudewijnstichting blijkt immers dat bijna de helft van de Belgen digitaal niet helemaal mee is. “Roeselare wil digitale hulp toegankelijk maken voor iedereen. Recent onderzoekonderstreeptdat niet iedereen voldoende digitale vaardigheden heeft. In deze tijden van technologische vooruitgang, waarin digitale kennis zo belangrijk is, zetten vele partners in Roeselare zich in om mensen te helpen bij de ontwikkeling van die digitale vaardigheden”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V). (BF)

The post Radio 2 Digitour strijkt neer in Roeselare met advies over allerhande digitale toepassingen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan verplicht waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »