Peter Mertens en Jos D’Haese lijsttrekkers PVDA in Antwerpen

Ook bij PVDA zijn de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 2024 gekend. Peter Mertens, algemeen secretaris van de partij, zal de federale lijst trekken. Jos D’Haese neemt die plek in voor de Vlaamse verkiezingen. "Wij blijven pleiten voor een halvering van de lonen van parlementsleden."

Meer krantenkoppen in België

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren

Om de enorme obstakels op de weg naar een akkoord tussen Oekraïne en Rusland op te ruimen en de oorlog te beëindigen, zijn er maar liefst drie mirakels nodig, schrijft oud-kolonel Roger Housen. “Het is zo goed als onmogelijk om op korte termijn de oorlog in Oekraïne tot een einde te brengen.” Housen legt uit wat er nodig is om

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Europese afgang dreigt voor Didier Reynders: MR-politicus pas derde in eerste ronde voor topjob

Belgisch Eurocommissaris Didier Reynders (MR) dreigt dan toch niet de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa te worden. Dat verneemt onze redactie uit goede bron. Tijdens de eerste ronde van de plenaire vergadering strandde hij op de laatste plek met 70 stemmen. De voormalige Zwitserse president Alain Berset kreeg 92 stemmen achter zijn naam. Om 19.30 uur is er

Lees meer »

Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Een mailtje vanuit Denemarken, met een bestelling voor 159 Apple MacBooks: het bleek in het najaar van 2022 een vergiftigd geschenk voor Lab9, een elektronicawinkel en Apple Premium Reseller in Kortrijk. Drie leden van een Afrikaanse oplichtersbende liepen celstraffen tot 4 jaar cel. Een vierde verdachte ging vrijuit.
The post Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »