Nieuwe namen voor Graspop: Five Finger Death Punch en Judas Priest sluiten het festival af op vrijdag

Graspop maakte woensdagochtend twee nieuwe headliners bekend voor vrijdag 21 juni 2024. De Amerikanen van Five Finger Death Punch sluiten af op de South Stage, terwijl de Britse heavymetallegendes Judas Priest de North Stage afsluiten.

Meer krantenkoppen in België

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB donderdag heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »