Mobiliteitsplan van Veurne voorgesteld: fietszone binnen de kleine ring

Met een introductiefilmpje in de Seylsteen in Veurne konden de bezoekers die zich inschreven een blik werpen op de plannen die het stadsbestuur van Veurne voorziet om het verkeer in de stad veiliger en vlotter te laten verlopen. ‘Vlot Veurne’ voorziet heel wat aanpassingen om de mobiliteit in de stad te verbeteren.

Dankzij antwoorden die de stad kreeg via een enquête heeft het beleidkeuzes gemaakt. Zo is het de bedoeling om het centrum aantrekkelijker te maken voor de fietsers. Ook het parkeren en het circuleren in de stad wordt herbekeken.

Een betere en veiligere fietsinfrastructuur was één van de werkpunten. Daarom is er gekozen om een fietszone te maken in het volledige gebied binnen de kleine ring. In heel wat straten binnen de kleine ring wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd. Zo kan de actieve weggebruiker veiliger naar het stadscentrum komen. Wat betreft het parkeerbeleid verandert er niet veel in het centrum. De blauwe zone blijft behouden. Er worden op verschillende plaatsen shop&go-plaatsen ingevoerd. Er wordt ook een extra blauwe zone ingevoerd rond het ziekenhuis AZ-West. De randparkings zullen een eigen bewegwijzering krijgen. Je zal vanaf de invalswegen via deze parkeerroute naar de parkings worden gestuurd.

Een zone 30 wordt ingevoerd in alle woonwijken binnen de bebouwde kommen van Veurne. Er zullen in het kader van de basisbereikbaarheid meerdere Hoppinpunten worden ingericht. Een Hoppinpunt is een multimodaal knooppunt waar vlot van de ene op de andere vervoermodus overgestapt kan worden. Dit Flex-vervoer van De Lijn vervangt de Belbus vanaf 6 januari 2024.

Je kan reserveren bij deze dienst op een centraal telefoonnummer, of via een app de rit ingeven. Het tarief van De Lijn zal behouden blijven. In de week kan men een beroep doen op deze Flex-dienst tot 23 uur, in het weekend tot 2 uur ‘s nachts.

Veurnaar Rik Vandewalle, die ook een kijkje kwam nemen, vindt dat met het plan het fietsen gemakkelijker en veiliger zal worden in de binnenstad. “We moeten het rijden met de wagen leren wat meer achterwege te laten, het zal voor velen van hun rijgedrag een aanpassing vragen. Het kort parkeren en meer shop&go-plaatsen vind ik positief”, zegt Rik.

Geert Surgeon, die in de Nieuwstad in Veurne woont, had enkele bedenkingen bij het invoeren van het éénrichtingsverkeer voor voertuigen tussen het Zevensterrenplein en de rotonde aan de Vaartstraat in de richting van het station. “Rond de spoorwegovergang zijn er nu soms grote vertragingen in de doorstroming van het verkeer, ik denk dat de situatie, er zeker niet op zal verbeteren met dit nieuwe plan”, meent Geert.

Meer over de aanpassing van het mobiliteitsplan lees je op www.veurne.be/vlot-veurne.

The post Mobiliteitsplan van Veurne voorgesteld: fietszone binnen de kleine ring is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »