Lichten op kruispunt in Roeselare verdwijnen, schepen legt uit waarom stad die beslissing neemt

Momenteel zijn de werken aan de herinrichting van het kruispunt van de Vijfwegenstraat met de Zuidmolenstraat in Roeselare volop bezig. Een belangrijke wijziging is het verdwijnen van de verkeerslichten. Schepen van Mobiliteit Stefaan Van Coillie (CD&V) lichtte maandagavond tijdens de commissie ruimte die beslissing toe.

Vorige week startten de werken aan het kruispunt van de Vijfwegenstraat met de Zuidmolenstraat en de Heropbouwstraat. Opvallend is dat bij de herinrichting van het kruispunt de verkeerslichten verdwijnen. Oppositieraadslid Siska Rommel (N-VA) stelt zich vragen bij die aanpassing. Zij vroeg tijdens de commissie aan schepen van Mobiliteit Stefaan Van Coillie (CD&V) waarom de stad deze beslissing neemt.

“In ons bestuursakkoord staat dat we waar mogelijk het beurtelings parkeren afschaffen en inzetten op geschrankt parkeren. Terwijl onze diensten met die oefening bezig waren in de Vijfwegenstraat heeft men ook het kruispunt bekeken. Automobilisten staan er vaak voor het rood terwijl er geen verkeer is.”

Geluisterd naar de politie, de Fietsersbond en de omwonenden

De stad wil het kruispunt compacter gaan inrichten. “Maar we zijn niet over één nacht glad ijs gegaan. We hebben advies gevraagd aan de politie en hebben ook de mening van de Fietsersbond en de omwonenden gevraagd. De politie gaf ons groen licht en de Fietsersbond had geen bezwaren. De reacties bij de omwonenden waren gemengd.”

Met de politie werd er gekeken hoe het kruispunt veilig en overzichtelijk kan gemaakt worden. “Het grootste knelpunt hierbij bleek het zicht vanuit de Heropbouwstraat op auto’s in de Vijfwegenstraat die van het Sterrebos komen aangereden.”

Trager rijden

Eenmaal de herinrichting van het kruispunt af is, krijgt het verkeer in de Vijfwegenstraat voorrang. “In de Vijfwegenstraat werd er vaak veel sneller gereden dan de toegelaten 50 km/uur. Door het geschrankt parkeren in te voeren, merken we nu al dat er trager gereden wordt. Het compactere kruispunt zal straks ook voor een snelheidsremmend effect zorgen, maar ondertussen is er wel doorstroming.”

The post Lichten op kruispunt in Roeselare verdwijnen, schepen legt uit waarom stad die beslissing neemt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »