Groepspraktijk Talent uit hartje Roeselare houdt opendeurdag: “Mensen laten kennismaken met ons aanbod”

Groepspraktijk Talent in de Albrecht Rodenbachstraat in Roeselare zet op zaterdag 18 november de deuren van hun praktijk open. Hun opzet? Mensen laten kennismaken met hun aanbod, namelijk logopedische en psychologische ondersteuning.

Talent is een groepspraktijk onder leiding van logopedistes en coördinatoren Louise De Keyzer (27) en Eline Hoorne (26) en psychologe Louise Supply (24) in de Albrecht Rodenbachstraat, in het centrum van Roeselare. De drie jongedames openden al in september de deuren van hun praktijk. “Dat was eigenlijk iets vroeger dan verwacht, maar het was een kans die we niet konden laten liggen”, vertelt Louise De Keyzer. “We zijn allen opgegroeid in de streek en wonen ondertussen ook in de buurt. We voelden meteen een klik met de stad en besloten de sprong te wagen. Het pand was wel aan een totaalrenovatie toe, maar na hard werken kreeg het een nieuwe inrichting met vijf ruime praktijkruimtes.”

Bij Talent werken ze samen voor en met mensen van alle leeftijden om een breed scala aan problemen te behandelen. “Als logopedisten behandelen of verhinderen we stoornissen. Dit gaat van spraak tot rekenen en zelfs slikken, maar ook beperkingen op vlak van communicatie, leren, eten en drinken. Onze psychologe focust zich dan weer op het verbeteren van het emotioneel welzijn”, aldus nog Louise.

Kennismaking

Ondertussen is het trio al zo’n twee maanden aan de slag in Roeselare. Toch willen ze zich aan een nog breder publiek kenbaar maken. Dat doen ze door op zaterdag 18 november een opendeurdag te organiseren. “Wij zijn overtuigd van de maatschappelijke relevantie van logopedische en psychologische ondersteuning. We leven namelijk meer dan ooit in een communicatiemaatschappij. Daarom zetten wij zaterdag de deuren van onze praktijk een hele namiddag open. De bedoeling is om potentiële cliënten, kennissen en zelfs buren kennis te laten maken met ons, de praktijk en het aanbod waarop we willen inzetten. Dit in combinatie met een hapje en een drankje. Iedereen is dus meer dan welkom”, besluit Louise.

Meer info op de website: www.talentgroepspraktijk.be.

The post Groepspraktijk Talent uit hartje Roeselare houdt opendeurdag: “Mensen laten kennismaken met ons aanbod” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »