Europa wil krapte op arbeidsmarkt aanpakken door migranten te koppelen aan werkgevers

Als het van de Europese Commissie afhangt, moeten de EU-landen de krapte op hun arbeidsmarkt aanpakken door meer in te zetten op legale migratie. De Commissie stelt de oprichting voor van een ‘talentpool’, een platform waar Europese werkgevers in contact worden gebracht met getalenteerde werkzoekenden uit derde landen.

Meer krantenkoppen in België

Vremde krijgt opnieuw een geldautomaat

Volgend voorjaar zouden de inwoners van Vremde (Boechout) weer cash geld moeten kunnen afhalen in hun eigen buurt. Batopin, een initiatief van de 4 grootbanken, had al ingestemd om een geldautomaat te plaatsen in Vremde. Nu heeft de gemeenteraad ook een stuk grond aan de Kerkweg toegewezen.

Lees meer »

Kuifje, maar ook FC De Kampioenen en graphic novel: na 10 jaar weer exporuimte over Belgische strip in Stripmuseum in Brussel

Het Stripmuseum in Brussel heeft voortaan weer een tentoonstellingsruimte over Belgische striphelden. 10 jaar geleden werd de tentoonstelling over de geschiedenis van het Belgische stripverhaal opgedoekt, maar daar komt nu dus weer verandering in. De grote namen zoals Kuifje of Suske en Wiske komen aan bod, maar ook nieuwere strips zoals FC De Kampioenen of de graphic novel.

Lees meer »

‘Ride to Unite’ zamelt recordbedrag in van 52.894 euro in de strijd tegen kinderarmoede: “Dit stemt ons enorm hoopvol”

Op 2 juli vertrokken 34 Vlaamse fietsers – gesteund door vier ploegleiders – voor een vijfdaagse fietstocht. Het vertrekpunt was de Citadel van Namen en het mythische doel was de top van de Italiaanse Passo Dello Stelvio. Met deze pittige kuitenbijter zamelde vzw Ride to Unite (RTU) opnieuw geld in voor Kinderarmoedestichting Pelicano. Zondag werd hen een cheque van maar

Lees meer »

Koreaanse Miss Universe-kandidaat: “Ik wil de wereld verbluffen, hoe kan een 80-jarige zo gezond zijn?”

Ze werd bijna een decennium voor de eerste Miss Universe-verkiezing in 1952 geboren: Choi Soon-hwa, de Zuid-Koreaanse kandidaat van 80 jaar oud. Eerder deze maand werd bekend dat ze maandag een van de finalisten in eigen land is. Maandag strijdt ze met 31 andere deelnemers voor een kans Zuid-Korea te vertegenwoordigen bij de finale van Miss Universe in Mexico.

Lees meer »

Havenarbeiders aan Amerikaanse oostkust gaan toch staken: groot probleem voor levering van levensmiddelen, auto’s en containers

Werknemers in havens langs de Amerikaanse oostkust en in de Golf van Mexico gaan vanaf dinsdag staken in een conflict over hoger loon. Dat heeft de vakbond voor havenarbeiders International Longshoremen’s Association aangekondigd. Via de havens van onder meer Boston, New York en Texas wordt ongeveer de helft van de zeevracht van de Verenigde Staten verwerkt.

Lees meer »