De Vlaamse regering is gered, de boeren en de natuur nog niet: dit is de impact van het stikstofakkoord

De Vlaamse regering kon gisteren trots een derde stikstofakkoord voorstellen. Wat is de impact van de maatregelen op de landbouw, de natuur en de regering zelf?

Meer krantenkoppen in België

Glazenwasser Stijn Marchand ondervraagd op eerste procesdag van Vijvermoord: “Ik zou nooit meer iets beginnen met een vrouw die al een man heeft”

“Ik heb Frank nooit gekend, maar ik vond het erg voor hem dat ik een affaire had met zijn vrouw. Ik dacht soms: ge moest eens weten.” Dat verklaarde Stijn Marchand op zijn assisenproces. Daar bleef hij volhouden dat hij de dood van zijn liefdesrivaal niet gewild heeft. Maar de ravage is niet te overzien: “Twee kinderen hebben geen vader

Lees meer »

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept voor uitspraak over abortusartsen

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren "regelrechte huurmoordenaars" zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot "het

Lees meer »

Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in Tel Aviv

Twee vermoedelijke terroristen hebben rond 19 uur lokale tijd het vuur geopend in het station van Jaffa, een voorstad van Tel Aviv. Dat melden lokale media. Eerder op de avond melden Israëlische media daarbij acht doden, de politie stelt dat aantal nu bij naar zes. Minstens negen anderen raakten gewond.

Lees meer »

Ondervoorzitter Rode Kruis Kortrijk terecht voor seksueel overschrijdend gedrag: “Wraakactie van een kliekje na ontslag van een hulpdienstverantwoordelijke”

“Het was bij het Kortrijkse Rode Kruis een ‘country club’, het ging er altijd heel los en vriendschappelijk aan toe.” Zonder het zelf misschien te beseffen, legde de 56-jarige ondervoorzitter van het Rode Kruis in Kortrijk op zijn eigen proces voor seksueel overschrijdend gedrag de vinger op de wonde. Twee vrijwilligsters legden in januari 2023 klacht neer. “Hij maakte misbruik

Lees meer »

Oostenrijk rukt naar rechts

Bij de parlementsverkiezingen in Oostenrijk is de Freiheitliche Partij Österreichs (FPÖ) zondag de grootste partij geworden, met 29 procent van de stemmen. Onder haar huidige leider Herbert Kickl (55) is de partij extreemrechts geworden.

Lees meer »

Rechter: X maakte in Brazilië boetegeld naar verkeerde rekening over, blokkade blijft van kracht

De advocaten die de openstaande boete van berichtendienst X (voorheen Twitter) in Brazilië hebben betaald, hebben het geld naar de verkeerde bankrekening overgemaakt. Dat zegt rechter Alexandre de Moraes, die besloot tot het opschorten van X in Brazilië, omdat het bedrijf geen wettelijke vertegenwoordiger had aangewezen die kon worden aangesproken op wetsovertredingen. Moraes wil X om die reden nog steeds

Lees meer »

Club Brugge-supporter Janis De Zitter (23) ten grave gedragen: “Voor altijd ‘Onze Topper’”

Deze namiddag had het afscheid plaats van overleden Club Bruggesupporter Janis De Zitter. Honderden supporters van Club Brugge zorgden voor een blauw-zwarte erehaag. Janis kreeg een hartverwarmend en respectvol eerbetoon, gedragen door een warm applaus.
The post Club Brugge-supporter Janis De Zitter (23) ten grave gedragen: “Voor altijd ‘Onze Topper’” appeared first on KW.be.

Lees meer »