Dakwerker had geen geld meer om materiaal te kopen, maar inde wel geld met offertes: “Het is een roofdier”

Een dakwerker uit Bellegem zit in vieze papieren. Woensdagmorgen moest hij zich verantwoorden voor oplichting en faillissementsmisdrijven. Het was een koppel uit Bellegem dat ervoor zorgde dat de man voor de rechter moest verschijnen. “We willen vermijden dat hij andere mensen kan oplichten.”

Toen Christophe Meesseman en Lindsay Verbeke met een lek zaten in het dak van de woning in Bellegem die ze net betrokken hadden, twijfelden ze niet lang om S.B. te laten komen om het euvel op te lossen. Een vlotte prater, goed gekend in de gemeente en nog niet zo heel lang bezig maar volgens buren leverde hij wel mooi werk af.

Het koppel, dat dan een kindje verwachtte, betaalde braaf een voorschot op de offerte. 3.736 euro om exact te zijn. “Hij kwam met een mooi verhaal en het zou vlug afgewerkt zijn, maar na een jaar was het werk nog niet gedaan”, zegt Christophe.

Uiteindelijk zouden ze S.B. nooit zien noch horen, hun geld zijn ze kwijt. Ze sleepten de man al voor de vrederechter, die de terugbetaling uitsprak én een schadevergoeding. “Door het lange wachten werd de schade groter. Intussen was onze dochter geboren en in die tijd is ze erg veel ziek geweest”, vertelt Lindsay.

Woensdagmorgen waren Christophe en Lindsay ook burgerlijke partij in een strafzaak tegen S.B. De man wordt verdacht van oplichting en faillissementsmisdrijven. Zij waren namelijk niet de enige gedupeerden. “Nu eens 3.736 euro, dan weer 929 euro. Hij bleef voorschotten ontvangen, zonder dat hij antwoordde. De man was eigenlijk al op 1 oktober 2019 failliet. Hij wist nochtans dat hij niet meer in staat was de materialen te kopen om de werken uit te voeren”, klinkt het.

De man zou bijna 170.000 euro van de rekening van zijn bedrijf voor persoonlijke doeleinden hebben gebruikt. Daarnaast maakte hij onder meer een aanhangwagen weg. De Procureur des Konings eist nu een celstraf van 1 jaar en een boete van 2.000 euro. Ook vraagt hij een beroepsverbod van 5 jaar.

Dat laatste is heel belangrijk voor Christophe en Lindsay. Ze willen een duidelijk signaal. “Ik noem dit een roofdier”, aldus Christophe. “Wij zijn ons geld kwijt, maar we willen vermijden dat hij in de toekomst nog andere mensen kan oplichten. Je hoort zoveel verhalen over malafide ondernemers, daarom wilden wij volharden.” (JD)

The post Dakwerker had geen geld meer om materiaal te kopen, maar inde wel geld met offertes: “Het is een roofdier” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Kopecky – die ook de tijdrit rijdt – kent haar ploegmates voor de wegrit – Imke Vervaet naast 4×400, ook geselecteerd voor 200m

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »