Britse regering mag van Hooggerechtshof niet langer asielzoekers deporteren naar Rwanda

Het plan van de Britse regering om asielzoekers naar het Afrikaans land Rwanda uit te zetten, is illegaal. Dat heeft het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk beslist. Vorig jaar sloot de Britse regering een akkoord met Rwanda om asielzoekers die per boot het Kanaal overstaken in het Afrikaanse land op te vangen. "Maar Rwanda is geen betrouwbare partner", klinkt het bij het Hooggerechtshof.

Meer krantenkoppen in België

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.
The post Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper appeared

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Christine en Patrick zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Patrick Vande Walle en Christine Desmet door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Christine en Patrick zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »